Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Засідання конференції трудового колективу Університету

25 квітня 2012 року в Актовій залі Університету відбулося засідання конференції трудового колективу за участю 235 делегатів. Розпочали роботу конференції із обрання президії, складу мандатної, лічильної комісій і секретаріату. Декан факультету іноземних мов Володимир Сулим, який головував під час конференції, ознайомив присутніх із порядом денним і запросив до виступу Ректора Університету. Професор Іван Вакарчук представив звіт за період з червня 2012 року до квітня 2013 року.

“Університет постійно намагається відстоювати свої позиції як на ринку освітніх послуг, так і на ринку праці активно співпрацюючи з підприємствами, установами й організаціями. Завдяки високим рейтингам Університету, системним заходам, спрямованим на підвищення якості навчання, за минулі роки середній конкурс до Університету залишається стабільно високим”, – розпочав свій виступ Ректор Університету.

Іван Олександрович розповів про інституційне зростання, якісне збільшення професорсько-викладацького складу Університету. Про досягнення Університету в науковій і виховній роботі, зокрема про лідерські позиції в українських і міжнародних рейтингах, про успіхи студентів і науково-педагогічних працівників, їхню участь у різноманітних програмах обміну, наукових конкурсах, олімпіадах, про виступи мистецьких колективів в Україні та за кордоном, проведення культурних заходів та акцій йшлося у звіті Ректора. Окрему увагу Іван Олександрович звернув на міжнародну діяльність Університету, мобільність викладачів і студентів та їхню участь у міжнародних освітніх проектах і програмах.

Іван Вакарчук ознайомив делегатів конференції з результатами профорі­єнтаційної роботи, відзначивши активізацію зусиль і досвід успішної співпраці зі загальноосвітніми закладами, з якими Університет має підписані угоди, Львівською обласною МАН, Львівським регіональним центром оцінювання якості освіти.

“Видавнича діяльність нашого Університету з кожним роком поліпшується, про що свідчать вагомі результати в книгодрукуванні”, – йшлося у доповіді Ректора. За словами Івана Олександровича, значну увагу в Університеті приділяють покращанню умов навчання та побуту для осіб із особливими потребами.

“Звіт ілюструє роботу майже 40-тисячної спільноти нашого Університету, яку здійснюємо відкрито, прозоро та публічно”, – додав на завершення свого виступу Ректор і подякував студентам, аспірантам, викладачам і працівникам, побажав напередодні Великодніх свят добра, щастя й Божого благословення.

Свої міркування щодо звіту Ректора висловили декан історичного факультету, професор Роман Шуст, директор Педагогічного коледжу, доцент Зоряна Ленів, декан факультету електроніки, професор Ігор Половинко, декан механіко-математичного факультету, професор Михайло Зарічний. Делегати конференції одноголосно ухвалили звіт Ректора.

Відповідно до порядку денного про виконання Колективного договору йшлося у виступі голови Первинної профспілкової організації працівників Університету Володимира Качмара, який проаналізував окремі розділи договору, що потребують особливої уваги та корегування. Володимир Михайлович поінформував присутніх про те, що зараз надходять пропозиції до нового проекту Колективного договору й закликав делегатів долучитися до конструктивної співпраці над проектом.

Перший проректор Університету, професор Василь Височанський ознайомив делегатів конференції із пропозиціями щодо внесення змін до Статуту Університету, серед яких:

– зміна назви Міністерства (з Міністерство освіти й науки, молоді та спорту України на Міністерство освіти і науки України);

– зміна назви профспілкового комітету Університету (з Профспілкова організація викладачів і співробітників Університету на Первинна профспілкова організація працівників Університету);

– зміна електронної адреси та наз­ви інформаційного Інтернет-ресурсу Університету (з Інтернет-сторінки www.franko.lviv.ua на Інтернет-портал www.lnu.edu.ua).

Під час засідання конференції трудового колективу також обговорили проект “Правил внутрішнього розпорядку Львівського національного університету імені Івана Франка” та обрали членів комісії щодо вирішення трудових спорів.

Тетяна ШЕМБЕРКО
Фото Олега ВІВЧАРИКА