Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Перші перемоги на доріжках університетського басейну

На початку другого семестру 2010 – 2011 н.р. відбулася значна подія – запрацював басейн у спорткомплексі Університету. Навчитися плавати студенти мають змогу в межах навчальної програми з дисципліни “Фізичне виховання”. Дочекалися нагоди вдосконалити свою спортивну майстерність і спортсмени-плавці, які традиційно посідають призові місця на Універсіаді Львівщини. Оздоровитися можуть не лише студенти, а й викладачі та співробітники Університету.
Першими випробувати, чи вода в басейні є швидкою, мали змогу саме викладачі та співробітники, які 18 березня 2011 року взяли участь у змаганнях, що відбулися в рамках акції “Тиждень здоров’я”.
Кафедра фізичного виховання та спорту розробила програму змагань, де плавці могли випробувати свої сили в спринті – на дистанціях 25 або 50 метрів вільним стилем. Усіх охочих розподілили на вікові категорії: 20 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50 – 59, 60 – 69 років і старші.
Викладачі і співробітники кафедри, які мають спеціалізацію плавання, змагалися в категорії “Мастерс” на дистанції 100 метрів комплексним плаванням.
Змагання організовано на високому рівні. Парад, яким розпочався турнір, запалив патріотичний дух у серцях спортсменів. Відкрили змагання та привітали учасників завідувач кафедри Р. Сіренко та голова Профкому викладачів і співробітників А. Бородчук.
Переможці та призери на дистанції 25 м вільним стилем: Людмила Писаревська та представниці кафедри фізичного виховання та спорту: Леся Горлова, Любов Покотило, Надія Лисак, Віра Мудра.
Серед чоловіків: Мар’ян Лозинський, Роман Лаврентій, Юрій Іщук, Андрій Прокопів, Тарас Марискевич, Олександр Завада, а також Назар Печений, Назар Крисай, Володимир Галевич, Святослав Попович, Ігор Породько.
На дистанції 50 метрів чемпіонкою стала Наталія Стефанишин (кафедра фізичного виховання та спорту), а серед чоловіків нагороду здобув Іван Василишин (юридичний факультет).
У категорії “Мастерс” перемогли Романа Сіренко, Дарія Малюга, Юрій Горев.
Кожного учасника нагородили грамотою, а переможців – цінними подарунками, наданими Профкомом викладачів та співробітників Університету.

Романа Сіренко, завідувач кафедри фізичного виховання та спорту
Фото Романа Паца

Категорія: №4, квітень 2011 р.