Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Вечір дитинства для дорослих

Творчі зустрічі – гарна традиція університетської молоді. З початком весни їх організовують дедалі частіше. Мета таких заходів – залучити молодь до творчого життя Університету.
4 квітня в глядацькій залі Центру культури і дозвілля Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся творчий вечір із дивною назвою “Нора для жирафи”. Тематика виступів – до болю улюблена для кожного: “Дитячість та Казковість”.
Організував та вів вечір студент філологічного факультету Арсеній Барзелович, який відкрив дійство поезією Василя Мазура.
Власну поезію прочитала Марта Кузів. Варто підкреслити, що в цієї ще зовсім юної дівчини – доросле бачення світу й уміння вправно володіти словом.
Потішила присутніх своїми віршами відома дитяча письменниця, перекладач, учасниця угруповання “Поетаж” Катерина Оніщук. До слова, Катерина прибула на зустріч із двома маленькими дітками. Віршами довела, що добре знає, що таке материнство.
Завітала на творчий вечір Мар’яна Савка – поетеса, авторка творів для дітей, літературознавець, публіцист, головний редактор “Видавництва старого лева”, лауреат Міжнародної журналістської премії імені Василя Стуса за книги поезій (2003). Присутні насолодилися змістовними дитячими казками й на кілька хвилин поринули у світ дитинства.
Завершив зустріч лідер гурту “МКМ” (“Місто Казкових Мрій”) Андрій Бучко. Гурт чи не єдиний в Україні працює в стилі романтичного фолку. Їхній репертуар складається виключно з авторських пісень. Андрій виконав кілька пісень-казок (“Та, що творить мрії”, “Мрійниця”, “Дівчина-Мрія”, “Зілля”, “Соломія” та “Сирена”), за що слухачі попросили заспівати на біс. Останньою прозвучала композиція “Відпусти”.
Вечір дитинства та казковості вдався на славу – захотілося повернути час назад і знову прожити дитячі роки. Зрештою, добре, коли в душі ми залишаємося дітьми…

Юлія Гриценко

Категорія: №4, квітень 2011 р.