Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

“Ми є усі акторами на сцені…”

28 березня в Центрі культури та дозвілля Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася традиційна творча зустріч “Театр життя”.
Вели вечір керівник громадської організації “Разом” Володимир Маліновський та народний артист України Сергій Кустов. Організатор – відома в Університеті громадська організація “Разом”, яка постійно залучає до співпраці творчих особистостей. Співорганізатори – Центр культури та дозвілля Львівського національного університету імені Івана Франка, навчально-професійний театр “Просценіум”, Львівське обласне відділення творчої спілки “Асоціація діячів естрадного мистецтва України” та підприємство “УРС фільм”.

Незнані людям задуми Творця
І неосяжність світу незбагненна.
Ми є усі акторами на сцені
Театру, що ім’я йому – “Життя”
(Наталія Крісман, уривок із вірша “Театр “Життя”)

На зустрічі презентували книгу народного артиста України Сергія Кустова “Закулісний калейдоскоп”. Про життя актор говорить так: “Життя – калейдоскоп. І кожна його мить неповторна. А сонечко – усмішка Бога, і вона єдина для всіх живущих”.
Значну частину дійства звучала поезія. Свої вірші прочитали студенти Університету Катерина Трачук, Галина Микула, Юрій Сидорчук, Тетяна Судомляк. Студентка першого курсу факультету іноземних мов Львівського університету виконала власну пісню “Вкраїнонько, співай”. Вірші також прочитали відомі поети Наталія Крісман і Анатолій Ткачук.

Шукати себе. Знов шукати себе, ніби згубу
між піщинками слів, у мутному потоці думок.
Візьми каганця, підсвіти мені, музо-суккубо:
заховалась душа в найтемніший, найглибший куток.
(Анатолій Ткачук, уривок із вірша “Шукати себе”)

Під час вечора згадали талановиту художницю та поетесу Юлію Пігель, відому в мистецьких колах як Рута Вітер. Дівчині було лише 27 років, коли вона пішла з життя. Проте в пам’яті людей залишилася надзвичайно талановитою, творчою особистістю. Створила колекції одягу “Мрійниця”, “Поезія кохання”, “Світло і тінь”, “Твій сон біжить по колу”, “Жила-була лялька”. Ще студенткою видала збірку віршів “Кожен колір – кохання”, а 2005 року побачила світ її поетична книга “Повернутися іншою”.
В одному залі організаторам вдалося зібрати багатьох творчих особистостей, які передали глядачам та слухачам своє бачення життя, дали змогу відчути себе потрібними й надихнули на нові творчі злети.

Юлія Гриценко

Категорія: №4, квітень 2011 р.