Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Театри в Університеті

В Університеті на факультеті культури і мистецтв працює Нав­чально-професійний театр “Просценіум”, який надає необхідні умови для практичної підготовки митців сценічної діяльності. Театр дебютував виставою за повістю Івана Франка “Сойчине крило” (реж. Роман Валько). У репертуарі – вистави “Будка ч. 27” (за твором Івана Франка), “По-модньому” (за М. Старицьким), “Панна з Веселої гори” (за драматичною поемою Миколи Петренка та віршами Василя Бобинського), “На перші гулі”, “Танок життя”, “В джазі тільки дівчата”, “Колобок”, “Золоте курча”, “По щучому велінню” – у постановці художнього керівника театру, заслуженого діяча естрадного мистецтва України Романа Скоровського. Колектив театру традиційно реалізує пошуки у сфері акторської природи, пластики та голосу, намагаючись віднайти власний (індивідуальний) стиль прочитання драматичного матеріалу.
Запрошуємо до співпраці всіх, хто любить мистецтво і має цікаві ідеї.
Театр “Акрополіс” – діє на факультеті іноземних мов. Заснований у лютому 2010 року головою Студентської ради факультету іноземних мов Оксаною Партикою. У березні минулого року виступив із виставою “Назар Стодоля” з нагоди Шевченківських днів у Львівському університеті.
Театр “Нуль дихання” – діє на філологічному факультеті. Театр заснувала Студентська рада філологічного факультету. Почалось усе з того, що група літературної творчості у 2009 році взяла участь у конкурсі “Таланти Франкового Університету”. Сьогодні активістами-співкерівниками театру є студентки Юлія Синиця і Олена Левценюк.

Категорія: Першокурсник-2013