Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Спортивний вечір – 2013

25 вересня 2013 року в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся щорічний спортивний вечір, організаторами й ініціаторами якого є кафедра фізичного виховання та спорту.
У рамках заходів з нагоди Дня Університету вже традиційним стало й відзначення та нагородження викладачів і студентів за їхні спортивні досягнення.

“Цьогоріч вихованці нашої альма-матер стали призерами Чемпіонату світу та Параолімпійських ігор”, – наголосила під час відкриття спортивного свята завідувач кафедри фізичного виховання та спорту Романа Сіренко.
Від імені ректорату Університету привітав учасників заходу проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’ян Лозинський. Мар’ян Володимирович зазначив, що “останнім часом значно більше уваги почали приділяти фізичному розвитку молодої людини. Йдеться не лише про масштаби Університету, а й держави”. Також проректор зізнався, що “кожного разу, коли наші студенти здобувають медалі, коли майорить український стяг, у мене на очах бринять сльози”.
Кращих тренерів і викладачів Араза Тувакова, Надію Лисак, Ігоря Породька, Романа Заїку, Сергія Зубкова нагородили подяками Першого проректора за сумлінну працю та високі досягнення в спорті.
Голова Спортивного клубу Юрій Яремчук відзначив учасників Спартакіади Університету серед факультетів із 16-ти видів спорту. Переможцем у першій підгрупі стала команда економічного факультету, а в другій підгрупі  – Правничого коледжу. За активну спортивно-масову роботу на факультетах у І підгрупі найкращими стали викладачі: Ігор Кукурудзяк, Галина Кроншталь, Надія Стрепко та Наталія Стефанишин, у ІІ підгрупі найкращим організатором спортивно-масової роботи став старший викладач кафедри Араз Туваков.


“За підсумками минулорічної Універсіади серед вищих навчальних закладів Львівщини наш Університет виборов четверту сходинку”, – наголосила старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту Лілія Левків. Грамотами Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Львівського обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України нагороджено дзюдоїстів Олега Лещишина, Тараса Лозинського, Сергія Гончука; спортсменів з боротьби самбо Назарія Яйка, Роксолану Чернюх, Георгія Мелеметьєва, Юрія Лобаса, Юрія Хоркавого, Дарію Саврась, Руслану Лавренюк; спортсменів із рукопашу гопака Степана Пошивака, а також спортсменів силових видів спорту: гирьового спорту – Тараса Шпуляра, Андрія Самуця, Юрія Князя, важкої атлетики – Володимира Мазура, легкої атлетики – Мар’яну Грабовську; з міні-футболу – Наталію Пасаман.
“Для багатьох студентів-спортсменів нашого Університету минулий навчальний рік став багатим на досягнення. Винагородою за цілеспрямованість і відданість обраному виду спорту були особисті досягнення студентів”, – зазначив Юрій Яремчук. У номінації “Особисте досягнення” нагородили Сергія Гончука й Анну Гранатову.
Чи не найсильнішим поштовхом для подолання нових спортивних вершин є вражаючі рекорди, які студентам вдається встановлювати. У номінації “Рекорд року” перемогу вибороли Олексій Яцик і Дарія Саврась.
Щороку до нашого Університету вступають як досвідчені й титуловані спортсмени, так і новачки, які впродовж року систематично тренуються й досягають високих результатів. У номінації “Відкриття року” переможцем став Віталій Гайдучок.


Цього року звання майстра спорту України отримали Юрій Хоркавий, Юрій Лобас, Володимир Мазур, Дарія Саврась. У номінації “Краща команда року з ігрових видів спорту” за результатами змагань Універсіади Львівщини 2012 року кращою стала жіноча збірна Університету з волейболу – срібний призер Універсіади Львівщини.
У номінації “Кращий тренер року з ігрових видів спорту” перемогу здобула Надія Лисак, а в номінації “Кращий тренер року з індивідуальних видів спорту” перемогу здобув Араз Туваков.
Уже традиційним є нагородження кращої факультетської команди з міні-футболу від імені Федерації міні-футболу Львівщини. Заступник Ради Федерації міні-футболу (футзалу) Львівщини Геннадій Гранківський вручив відзнаки чоловічій команді-переможцю Спартакіади Університету з міні-футболу – команді студентів Правничого коледжу, а також жіночій збірній команді з міні-футболу – бронзовому призеру Універсіади Львівщини. За пропаганду та розвиток міні-футболу серед студентської молоді нагородили завідувача кафедри фізичного виховання та спорту Роману Сіренко. Романа Романівна також цьогоріч стала “Кращим суддею року”.
У Святі спорту-2013 взяв участь і віце-президент Федерації баскетболу міста Львова – Андрій Лозинський, який вручив нагороди чоловічій збірній команді з баскетболу, яка виборола третє місце в Універсіаді Львівщини – 2012 року.
За підтримки Профкому викладачів і працівників Спортивний клуб і кафедра фізичного виховання та спорту традиційно провели змагання Спартакіади Університету. Учасники змагались у п’яти видах спорту: міні-футбол, плавання, настільний теніс, бадмінтон і шахи. І в загальнокомандному підрахунку з п’яти видів спорту перемогу святкують два факультети: колектив викладачів механіко-математичного та біологічного факультетів. За третє місце у змаганнях Спартакіади серед працівників Університету нагородили команду викладачів географічного факультету.
“Студентам нашого Університету є на кого рівнятися і ким пишатись. Їхні наставники не лише в минулому хороші спортсмени та визнані професіонали. На даний час вони підтримують хорошу спортивну форму і беруть участь у змаганнях різних рівнів, а дехто вже й у ветеранських змаганнях”, – запевнила Лілія Левків.
Особливої святкової атмосфери додали вечору учасники групи підтримки баскетбольної команди “Львівські янголи” виконанням віденського вальсу, виступи спортсменок з художньої гімнастики Вікторії Гладун і Таїсії Кравчук, пісня Юлії Василець і Марти Лібрик, виступи тріо “Кумоньки”, Катерини Комар та ансамблю сучасного танцю “Фентезі” під керівництвом Віри Бакун.

Марія Пилип
Фото Олега Вівчарика