Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Міжнародний діалог лідерів студентських організацій

Упродовж 18-23 вересня 2013 року представники студентських організацій Львівського національного університету імені Івана Франка на запрошення студентської організації “ВІТ” Республіки Польща зустрілися із представниками самоврядних органів Вроцлавського економічного університету.
Подія відбулася в рамках заходів “Університет за євроінтеграцію”. Її мета полягала в обміні інформацією про вищу освіту між обома вищими навчальними закладами. Окрім цього, гості мали чудову можливість продемонструвати спортивні навички в дружньому матч-реванші з міні-футболу, який завершився рахунком 10:8 на користь студентів-поляків, пізнати культуру міста та взяти участь у різноманітних культурних розвагах. У формі розважального квесту представники Львівського університету віднаходили визначні архітектурні пам’ятки, записували польські прислів’я та знайомилися з національною кухнею.

Голова Профкому студентів Михайло Мураль вважає, що поїздка, без сумніву, була дуже корисною, адже наші студенти ознайомитись з особливостями організації навчального процесу, побачили матеріально-технічне забезпечення та побут студентів-поляків.
Заступник голови Профспілкового комітету студентів Університету Андрій Білинський зазначив, що під час зустрічі представники обох ВНЗ погодилися на регулярне проведення подібних зустрічей, оскільки це сприяє налагодженню дружніх стосунків в освітній і культурній сферах між студентами обох країн у рамках європейської інтеграції.

Юлія Девда,
студентка 2 курсу факультету журналістики