Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Коротко

В Університеті відкрили виставку Романа та Надії Федини
 2 березня 2011 року в Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відкрили виставку робіт Романа та Надії Федини під назвою “…Люб’ю з любком танцювати, що файно трісесі”. Представлено роботи з життя Карпатського краю, колористичного світу Гуцульщини, які намалювали в чотири руки Роман та Надія Федини.
Довідка. Роман та Надія Федини – члени творчого активу Львівської організації Національної спілки художників України. Їхні творчі роботи з кераміки та живопису є в приватних колекціях багатьох країн світу: США, Канади, Англії, Німеччини, Польщі, Бельгії, Шотландії. Організували дві персональні виставки у Львівському палаці мистецтв, брали участь у трьох міжнародних виставках.

У Педагогічному коледжі відбулася зустріч із Деніелем Літчем
11 березня 2011 р. в Педагогічному коледжі ЛНУ ім. Івана Франка відбулася зустріч з др. Деніелем Літчем, професором Вісконсинського університету (США), який виступив з презентацією на тему: “Плюси та мінуси спеціальної освіти та інклюзивного навчання у США”. Др. Даніель Літч, зважаючи на свій багаторічний досвід роботи з дітьми з особливими потребами в умовах загальноосвітніх закладів освіти США, зосередився на досягненнях та проблемах інклюзії в Америці, зокрема на практиці впровадження інклюзивної освіти у Вісконсині. Центральною ідеєю презентації була потреба у філософському переосмисленні підходів навчання людей з особливими освітніми потребами, необхідність вироблення стратегії інклюзивної освіти та напрацювання комплексу заходів, які зможуть забезпечити повноцінну інтеграцію та соціалізацію людини з особливими потребами.

Наукова бібліотека Університету посіла перше місце в рейтингу реалізованих проектів
За результатами соціологічного дослідження “Інтеґрація бібліотек ВНЗ України: сучасний стан і перспективи розвитку” перше місце в рейтингу реалізованих проектів посіла Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка. За показниками соціологічного дослідження, що його проводила Науково-технічна бібліотека Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна, лідерами за кількістю реалізованих проектів є методичні об’єднання Києва та Львівської області. Керівник проекту – директор бібліотеки Тетяна Колесникова зазначила, що серед книгозбірень вищих навчальних закладів перше місце в рейтингу здобула Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка, друге і третє місця посіли відповідно НТБ Національного технічного університету України “КПІ” та НБ Київського національного університету ім. Т. Шевченка (матеріали дослідження опубліковано в журналі “Бібліотечний форум України”).

За матеріалами Прес-центру
ЛНУ ім. Івана Франка