Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Турнір пам’яті

На базі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся турнір із міні-футболу серед професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів Західного регіону, присвячений пам’яті професора Володимира Осінчука. Турнір проведено 25–26 січня у навчально-спортивному комплексі ЛНУ ім. Івана Франка. Попри товариський статус змагань, збірні викладачів продемонстрували справжню та безкомпромісну боротьбу…
Змагання організували Спортивний клуб Університету та кафедра фізичного виховання і спорту за сприяння профкому викладачів та співробітників ЛНУ ім. Івана Франка. У турнірі взяли участь шість команд із трьох міст України.
Першого дня змагань боротьба точилася у двох підгрупах. Після двох поразок припинили участь у турнірі збірні команди Національного університету “Львівська політехніка” та Львівської національної академії ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. Гжицького.
Справжня боротьба розгорілася наступного дня у півфінальних зустрічах. У першому півфіналі зійшлися Дрогобицький державний педагогічний університет ім. І. Франка та Львівський національний лісотехнічний університет. У гострій, проте не надто результативній боротьбі дрогобичани здобули вольову перемогу з рахунком 2:1.
Другий півфінал став сумним уже для нашої команди. Львівський національний університет імені Івана Франка поступився тернопільським гостям із Національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Рахунок зустрічі – 3:2 на користь гостей.
“У нас був дуже хороший склад, – прокоментував гру збірної викладачів Університету голкіпер нашої команди та один із організаторів турніру голова Спортивного клубу Юрій Яремчук. – Але нам трошки не пощастило. Пропустили один зайвий гол. Просто фарт був не на нашому боці”.
Попри це, свій “не фарт” господарі турніру цілковито виправили в матчі за третє місце. У видовищній боротьбі із Львівським національним лісотехнічним університетом господарі турніру здобули розгромну перемогу з рахунком 4:1.
Не менш результативним та насиченим був і фінальний матч турніру, в якому тернопільські педагоги протистояли педагогам дрогобицьким. У фіналі, в емоційній та напруженій боротьбі, з рахунком 3:1 перемогу здобув Дрогобицький державний педагогічний університет ім. І. Франка, завоювавши перехідний кубок турніру. Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка посів почесну другу позицію в змаганнях.
Найкращий бомбардир турніру – Ігор Тручок (Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка); найкращий захисник – Іван Звізло (ЛНУ ім. Івана Франка).
Нагадаємо, що цьогорічний турнір з міні-футболу вже втретє відбувається у навчально-спортивному комплексі ЛНУ ім. Івана Франка. Вдруге змагання проводять на честь пам’яті видатного тренера та професора Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Осінчука, що пішов із життя 21 грудня 2009 року.
Зазначимо, збірній викладачів нашого Університету ще не вдавалося завоювати почесний трофей. Торік кубок належав викладачам Львівської політехніки. Попри це, гравці збірної ЛНУ ім. Івана Франка налаштовані позитивно і вже наступного року обіцяють поборотися за трофей турніру.
 Загалом цьогорічні змагання пройшли на доволі високому рівні, зазначають організатори. “Рівень учасників дуже хороший. Честь Тернополя та Дрогобича захищали футболісти, що виступають у першій українській лізі, а це дуже вагомо”, – підсумував турнір його учасник та один із організаторів Юрій Яремчук.
Доказом успішності заходу є те, що надалі його формат та масштаби планують розширити. Зокрема, уже наступного року організатори мають намір запросити збірні викладачів із польських університетів. Загалом участь у змаганнях може взяти будь-яка команда викладачів вищих навчальних закладів, що висловить зацікавлення або відгукнеться на запрошення організаторів.

Олег Вівчарик
Фото Олександра Лавриновича

Категорія: №2, лютий 2011 р.