Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Екологічний календар

21 березня: Всесвітній день лісів
Цей день пов’язаний з діяльністю щодо садження лісів та висвітлення важливості збільшення кількості зелених насаджень. Відзначається урядами та міжнародними організаціями з метою збереження лісів.

22 березня: Всесвітній день водних ресурсів (День охорони водних ресурсів. Міжнародний день води)
День водних ресурсів бере свій початок з Конференції з довкілля та розвитку, що мала місце у 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води. Генеральна асамблея оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року). Метою проведення цього Дня є підвищення рівня обізнаності про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту.
Детальніша інформація – на сторінці
waterday2003.org/what-is-wwd.html”>www.waterday2003.org/what-is-wwd.html

23 березня: Всесвітній метеорологічний день
У 1960 році Всесвітня організація метеорології вирішила, що 23 березня буде святкуватися як Всесвітній день метеорології. Мета – акцентування важливості метеорології і метеорологічної служби у забезпеченні добробуту населення. Кожного року вибирається нове гасло цього дня, яке покликане допомогти людям зрозуміти значення метеорологічної служби.
Сторінка Всесвітньої організації метеорології – www.wmo.ch/index-en.html

Категорія: №2, лютий 2011 р.