Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Найкращий читач року – 2014

У рамках Фестивалю дитячого читання «Книгоманія» в Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка 13 вересня 2014 року відбулося вручення читацьких сертифікатів Наукової бібліотеки переможцям конкурсу «Найкращий читач року – 2014».
Цьогоріч проведення конкурсу серед кращих книгоманів і Фестивалю дитячого читання «Книгоманія» через воєнні дії в країні було перенесено на вересень, а тому збіглося в часі із ХХІ Форумом видавців у Львові. Найактивніші читачі майже з усіх областей України завітали до старовинного міста Лева, щоб взяти участь у заходах форуму, майстер-класах, мистецьких акціях і презентаціях. Юні книголюби двічі відвідали найдавнішу університетську книгозбірню України: 10 вересня діти мали нагоду поспілкуватись із сучасним українським письменником Тарасом Прохаськом і взяти участь у майстер-класі з мистецтва фотографії, який провів відомий львівський фотограф, працівник Українського інформаційного агентства LUFA Віталій Грабар. А також 13 вересня переможці конкурсу читання завітали до нашої Бібліотеки, щоб отримати читацькі сертифікати.
Урочисте вручення читацьких сертифікатів «Найкращий читач року – 2014» відбулося у головному читальному залі Наукової бібліотеки. Директор бібліотеки Василь Кметь ознайомив переможців конкурсу з найцікавішими моментами в історії університетської книгозбірні, унікальними пам’ятками та інформаційними ресурсами бібліотеки. Підтвердженням звання найкращого книголюба стали читацькі сертифікати, що, окрім статусу дійсного читача Наукової бібліотеки Університету, надалі дають змогу отримати безкоштовний читацький квиток.
Також у рамках відзначення 200-річ­ного ювілею Тараса Шевченка серед юних книгоманів було проведено конкурс знавців творчості Кобзаря: діти отримали комплекти закладок із ілюстраціями відомого львівського художника Євгена Безніска та фрагментами Шевченкових творів, а переможців нагородили виданням «Кобзаря».
Нагадаємо, що Наукова бібліо­тека впродовж кількох років співпрацює із Громадською організацією «Форум видавців» у рамках Фестивалю дитячого читання «Книгоманія».

Вікторія Кметь