Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Делегація Університету взяла участь в академічному відзначенні ювілею Українського вільного університету

8 лютого 2011 року делегація Львівського національного університету імені Івана Франка взяла участь в академічному відзначенні 90-ї річниці заснування Українського вільного університету в Мюнхені.
Відкрив урочистості Ректор Українського вільного університету професор доктор Іван Мигул. Професори доктор Міхаель Мозер і доктор Альберт Кіпа привітали з ювілеєм усіх присутніх.
Ректор УВУ Іван Мигул вручив Ректорові ЛНУ ім. Івана Франка Іванові Вакарчуку диплом Почесного доктора філософії Українського вільного університету. Іван Вакарчук звернувся до університетської спільноти зі словами: “Як осередок української вищої освіти за кордоном Український вільний університет є науковим та освітнім мостом, який об’єднує українців. Учені з усієї України знайшли тепло на іншій землі і своєю працею зробили вагомий внесок у розвиток української духовної культури”. Іван Олександрович побажав присутнім успіхів у творенні гідного майбутнього для наступних поколінь та невичерпного джерела українського духу, а також виголосив святкову доповідь на тему: “Пам’ять і повторюваність подій”.
На фото: Іван Мигул, Ректор Українського вільного університету та Іван Вакарчук під час урочистостей.

За повідомленням Прес-центру ЛНУ ім. Івана Франка

Категорія: №2, лютий 2011 р.