Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Сильні духом і тілом

На кафедрі фізичного виховання і спорту Львівського національного університету імені Івана Франка проходять навчально-тренувальні заняття у 46 секціях із 33 видів спорту. Загалом у групах спортивного вдосконалення щорічно займаються близько 1200 студентів.
Заняття відбуваються у двох ігрових залах, спеціалізованих залах для занять боксом, боротьбою, важкою та легкою атлетикою, карате-до, лікувальною фізкультурою, лижним спортом, фітнесом та аеробікою.
Навчально-спортивний комплекс межує з Ботанічним садом Університету та прилягає до рекреаційної зони парку “Погулянка” і гуртожитків Університету. Завдяки цьому студенти мають змогу займатися фізичною культурою і спортом поза університетською програмою.
Уже традиційно в нав­чаль­но-спор­тив­ному комплексі відбуваються святкування Дня фізичної культури і спорту. Студенти всіх факультетів беруть участь у спортивних змаганнях з баскетболу, бадмінтону, настільного тенісу, шахів, міні-футболу, футболу, волейболу, аеробіки. Щороку кафедра фізичного виховання і спорту організовує Спартакіаду Університету з 15 видів спорту: дзю-до, футболу, міні-футболу, волейболу, баскетболу, гандболу, настільного тенісу, бадмінтону, шахів, легкоатлетичного кросу, легкої атлетики, гирьового спорту, армреслінгу, туризму, аеробіки. У Спартакіаді беруть участь збірні команди факультетів, таким чином визначають найбільш “спортивний факультет”.

Спортивні секції становлять гідну конкуренцію в змаганнях Універсіад Львівщини, України та Спортивних студентських іграх України. Особливо цікавими є змагання під час Всеукраїнського студентського спортивного фестивалю. Гордістю для Львівського національного університету імені Івана Франка є студенти, котрі здобувають призові місця не лише в чемпіонатах України, а й у міжнародних змаганнях та чемпіонатах світу.

Інформацію підготував
Ярослав Табінський
Фото автора та з архіву
Спортивного клубу

 

Категорія: №1, січень 2011 р.