Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

«Leopolis for Future»

З ініціативи представників польського бізнесу двадцять українських студентів зі Львова, дев’ятеро з яких навчаються у Львівському національному університеті імені Івана Франка, пройшли дуже важливе професійне стажування в найкращих польських фірмах та інституціях.
Ініціатором ідеї стажувань для українських студентів є Ґжеґож Валюшевський, Голова наглядової ради польського АТ «Prime Car Management S.A.», який дуже швидко знайшов багатьох однодумців серед керівників найкращих польських підприємств та інституцій, а також серед політиків. Мер Гданська Павел Адамович взяв почесний патронат над заходом.
За задумом організаторів стажування має на меті допомогти молодим українцям ознайомитися та перейняти найкращий європейський управлінський і бізнесовий досвід у різних галузях економіки, що стане не лише поштовхом для кар’єрного зростання, але й корисним досвідом реформування Української держави.
9 жовтня 2014 року Генеральний консул Республіки Польща Ярослав Дрозд, Консул Марцін Зєнєвіч та Голова наглядової ради польського АТ «Prime Car Management S.A.» Ґжеґож Валюшевський відвідали Львівський національний університет імені Івана Франка, де зустрілися з Ректором, професором Володимиром Мельником, проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Марією Зубрицькою та зі студентами, які брали участь у програмі «Leopolis for Future».
Програма «Leopolis for Future» дала можливість українським студентам зі Львова пройти місячне професійне стажування в польських фірмах та інституціях, а також взяти участь у престижному IV Європейському фінансовому конгресі в м. Сопот.
«Під час зустрічі з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Ярославом Дроздом і польським бізнесменом Ґжеґожем Валюшевським, я був приємно вражений їхніми відгуками про наших студентів. За словами Ґжеґожа Валюшевського, йому вперше випала нагода працювати з такими високоінтелектуальними, інтелігентними, освіченими молодими людьми», – наголосив у коментарі Ректор. Як зазначив професор Володимир Мельник, польська сторона зацікавлена у співпраці з Університетом і готова вже з наступного року вдвічі збільшити кількість учасників програми «Leopolis for Future».
Он-лайн заяви для участі у програмі «Leopolis for Future» будуть доступними в січні 2015 року.

Тетяна Шемберко
Фото Олега Вівчарика

Категорія: № 2, жовтень 2014 р.