Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Зустріч Ректора зі студентами

З нагоди Дня Університету 9 жовтня 2014 року відбулась зустріч Ректора зі студентами-відмінниками, переможцями конкурсів та олімпіад, спортивних змагань, із представниками органів студентського самоврядування, профспілкового комітету та громадських організацій.
Свою вітальну промову Ректор Університету, професор Володимир Мельник розпочав із короткого екскурсу в історію Університету. Володимир Петрович заакцентував на тому, що основою нашої альма-матер є студенти. «Кожен студент Львівського університету – відмінник, тому що кожен по-різному реалізовує тут свої відмінні якості. Атмосфера толерантності й взаємоповаги, щирості та відвертості, яка панує під час щоденного спілкування студента з викладачем, і творить неповторність нашого Університету», – переконаний Ректор. 
На думку Ректора, «студенти займають ключове місце в тих демократично-незворотніх процесах, які нині відбуваються в Україні. І саме від молодих людей залежить те, яким буде майбутнє нашої держави». На завершення своєї промови Володимир Петрович побажав студентам здоров’я, впевненості, творчого многоліття та віри у себе.
З нагоди Дня Львівського національного університету імені Івана Франка відповідно до наказу Ректора за відмінне навчання, успіхи в науковій роботі й активну участь у громадському житті Університету, за високі спортивні досягнення були нагородженні студенти й аспіранти факультетів і коледжів.
Привітав студентів із Днем Університету та благословив на успішне навчання студентський капелан – отець Тарас Островський: «Пам’ятайте одну просту істину: за приємні й доб­рі речі, що говорять про вас, будьте щиро вдячними та гідно несіть звання студента Львівського національного університету імені Івана Франка».
Від імені студентської громади з вітальним словом виступив магістр факультету журналістики Ярослав Ткач: «У цей святковий день ми особливо пишаємось тим, що є невід’ємною частиною одного з найстаріших вищих навчальних закладів Європи. Від щирого серця бажаємо всій академічній спільноті нашої альма-матер духовного піднесення та єдності задля підкорення нових освітніх, культурних і наукових вершин на благо Львівського національного університету імені Івана Франка».
Музичні композиції від мистецького колективу Центру культури і дозвілля «Барва» та студентки ІІІ курсу факультету журналістики Анастасії Попеско стали приємним завершенням зустрічі.

Уляна Барановська
Фото Олега Вівчарика

Категорія: № 2, жовтень 2014 р.