Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Ректор зустрівся зі студентами

20 листопада в Актовій залі відбулася зустріч Ректора зі студентами, під час якої молоді люди мали можливість спільно з адміністрацією обговорити проблемні аспекти діяльності Університету.
Професор Володимир Мельник поінформував присутніх про розпочату роботу Університету над імплементацією Закон України «Про вищу освіту». Зокрема він наголосив на необхідності випрацювати проект Статуту Університету таким чином, аби згодом винести його на громадське обговорення. Другий документ, над яким зараз працюють в Університеті, – це «Положення про організацію навчального процесу». Навчальний процес має бути організований таким чином, щоби передбачати досягнення тих критеріїв і умов, які є в найкращих університетах Європи.
Ректор розповів присутнім про перспективи міжнародної співпраці: «Багато студентів звертаються до мене з питанням, де і як можна отримати грант на навчання за кордоном. Відділ міжнародних зв’язків розробив, як на мене, розширену мережу пропозицій. Я прошу реалізовувати всі можливості міжнародної співпраці, які ми зараз маємо, оскільки європейський світ максимально широко відкриває можливості для співпраці, зокрема зі Львівським університетом. Ми підписали угоду з найпрестижнішим університетом Федеративної Республіки Німеччина – Вюрцбурзьким університетом. Це ідеальний університет з моєї точки зору. Надзвичайно перспективним для нас став і візит до Туреччини, де ми підписали угоду з двома університетами, які без обмежень відкриті до співпраці».
Ректор зауважив, що вивчення іноземної мови є інструментом мобільності студентів і викладачів за кордоном. «Сьогодні в Європі мовою комунікації є англійська. В Інституті післядипломної освіти відкрито курси з вивчення й удосконалення мови», – додав Володимир Петрович.
Ректор Університету закликав студентів до діалогу й висловив свою готовність спілкуватися з молодими людьми у різних форматах, у тому числі й через соціальні мережі.

Тетяна Шемберко