Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

«Ангели   надії»

У рамках благодійного проекту «З Україною у серці творимо дива» 10 вересня 2014 року у Львівському національному університеті стартував флеш-моб із виготовлення оберегів – «Ангелів надії» для військових із зони АТО.
Упродовж чотирьох місяців – із вересня по грудень – до акції долучились студенти філологічного, філософського, біологічного, географічного й економічного факультетів, а також студенти Педагогічного і Правничого коледжів Університету. За цей період, під керівництвом народних майстринь Львівщини, лялькарок Ірини Бердаль-Шевчик, Тетяни Фургали та Наталії Івженко було виготовлено більше сотні оберегів. Частину ангеликів волонтери передали військовим, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, ще частину – отримали поранені бійці, які перебувають на лікуванні у Львівському військовому госпіталі.
Студенти-біологи подарували частину виготовлених оберегів учасникам засідання урочистої вченої ради з нагоди 70-річчя від часу створення факультету.
Зібрані кошти організатори флеш-мобу передали військовому, який тривалий час перебуває в зоні АТО. Усіх, хто бажає долучитись до флеш-мобу «Ангели надії» в рамках проекту «З Україною у серці творимо дива», просимо надсилати заявки за адресою: artangel.box@gmail.com.

Уляна Барановська.
Фото Наталії Івженко