Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

1 березня 2015 року на хімічному факультеті відбувся літературно-музичний вечір «Уклін тобі, Тарасе», у якому взяли участь студенти-хіміки І-ІІІ курсів.
Розпочався захід із пере­гля­ду ролика «Невідоме про Шевченка», у якому разом із фотографіями поета, місць, де він жив і бував, та його художніх робіт були зазначені й маловідомі факти про нього. Наприклад, мало хто знає, що найбільша кількість пам’ятників Тарасові Шевченку – на Прикарпатті ‒ аж 201 мо­нумент.
Для того, аби ім­про­ві­зована сцена була максимально наближена до інтер’єру старовинної сільської хати, молоді актори-хіміки продумали антураж, костюми й інші деталі. Застосували також свої знання з хімії, використавши реактиви для більш експресивного прочитання Шевченкової поезії.
Під час заходу студенти співали й читали поезію Поета. Зокрема, молоді люди креативно підійшли до інсценізації уривка з вірша Тараса Шевченка «Катерина», з акторською майстерністю зігравши засмучених батька й матір, які відправляють свою доньку з маленькою дитиною «в Москву свекруху шукати..», і саму Катерину, яка з горя не знає, як їй далі жити на білому світі.

Ірина Кузьма
 Фото автора