Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Сертифікати «Global Understanding»

Львівський національний університет імені Івана Франка спільно з колегами з країн інших трьох континентів (Північної Америки, Африки, Азії) успішно реалізував експериментальний проект із набуття унікального досвіду комунікації за допомогою новітніх інформаційних технологій, започаткований у рамках міжнародної ініціативи університетів світу «Global Academic Initiatives».
На факультеті міжнародних відносин для студентів різних спеціальностей було запроваджено навчальний курс «Global Understanding», метою якого є поглиблення знань про суспільні та культурні особливості країн і народів світу й удосконалення навичок із міжнародної комунікації. 
У реалізації проекту впровадження навчального курсу «Global Under­stan­ding» ЛНУ ім. Івана Франка співпрацював з університетами-партнерами – Університетом Східної Кароліни (США), Jimma University (Ефіопія), Shandong University (Китай).
«Після он-лайн спілкування з американськими колегами студенти факультету міжнародних відносин мали унікальну можливість обмінятися культурним досвідом зі студентами Шандунського університету, що в Китаї. Цей виш займає третє місце серед п’яти китайських, які входять до сотні найкращих університетів світу», – розповіла доцент кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Світлана Пик.
У рамках ІІІ етапу курсу «Global Understanding» студенти Університету спілкувались із китайськими колегами на різноманітні теми – університетське життя, сімейні та культурні традиції, релігія, стереотипи й упередження, цінність життя тощо. Усі обговорення тривали в режимі он-лайн відеоконференцій, чату, e-mail та Facebook. Завершився останній етап курсу, як і два попередні, презентаціями спільних проектів українських і китайських студентів.
У реалізації експериментального проекту – впровадження навчального курсу «Global Understanding» – брали участь доценти кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Світлана Пик, Петро Кузик, Наталія Шаленна та аси­стент Роман Шипка.
Під час урочистостей з нагоди завершення курсу «Global Under­stan­ding» 21 травня 2015 року в.о. декана факультету міжнародних відносин Ігор Бик вручив учасникам проекту сертифікати міжнародного зразка.

Ірина Кузьма
Фото Уляни Барановської