Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Погляд на сучасний світ: Японія з 70-х років до сьогодення» – виставка світлин, яку організувала кафедра сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича спільно з Посольством Японії в Україні та Японською Фундацією. Упродовж 5-20 травня 2015 року у Виставковій залі було розгорнуто експозицію, у якій представлено понад 30 робіт відомих японських фотографів, серед яких Хіромі Цучіда, Рісаку Судзукі, Масато Сето й інші.
Виставку поділили на дві тематичні частини: перша – «Суспільство, яке змінюється», у якій сфокусовано увагу на людині як частинці суспільства, та друга – «Ландшафти, що змінюються», що ілюструє життя в містах і передмістях, а також відображає красу природи. 
У рамках міжнародного турне виставку вже презентували в Китаї, Малайзії, Монголії, США, Чилі, Німеччині, країнах Центральної Америки, Австралії, Єгипті, Італії, Новій Зеландії, Індонезії та інших країнах світу.
Організатори виставки сподівались, що крізь призму візуального мистецтва, через унікальний погляд фотографів на суспільство ми зможемо краще зрозуміти глибину численних змін, які відбулись у Японії між періодом швидкого економічного зростання і початком ХХІ століття.

Тетяна Шемберко
Фото Олега Вівчарика