Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Українсько-французька співпраця

Представники Федерації обмінів Франція-Україна, з якою у 2013 році Університет підписав угоду про співпрацю, 23 квітня 2015 року відвідала факультет іноземних мов Львівського національного університету імені Івана Франка.
Французькі гості взяли участь у відкритті Всеукраїнської студентської наукової конференції та представили головні напрями діяльності Федерації у рамках підписаної угоди. Ів Гарес зазначив, що Федерація дуже цінує співпрацю з Університетом і, зокрема, з факультетом іноземних мов, оскільки студенти, які вже перебували на стажуванні у Франції за час після підписання угоди, показали високий рівень володіння французькою мовою, виявили загальнокультурну ерудицію та добре виховання. Цьогоріч Франція знову прийматиме 14 студентів, які проходитимуть різні види стажувань (у школі, на рецепції в готелі, в еко-музеї та туристичних центрах).
Від імені професорсько-викладацького складу факультету учасників конференції та французьких гостей привітав декан факультету іноземних мов Володимир Сулим, координатор співпраці Ганна Кость і заступник декана з наукової роботи Ліна Глущенко. З вітальним словом до присутніх звернувся також завідувач кафедри французької філології факультету іноземних мов, професор Роман Помірко, який наголосив на важливості співпраці факультету з Федерацією обмінів Франція-Україна у процесі творення спільного європейського освітнього простору.

Ганна Кость,
доцент кафедри
французької філології