Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Психологічна служба ЛНУ ім. Івана Франка

«Переживання щастя і здоров’я глибоко вкорінені у природі людини» (Х. Верхевен). Під таким девізом у Львівському національному університеті імені Івана Франка функціонує Психологічна служба. Ви знаєте, що, навчаючись тут або працюючи, маєте право на отримання безкоштовних психологічних консультацій? Ні? Тоді інформація для Вас.

Для чого?

У непрості часи суспільних потрясінь нерідко складно буває самому впоратися із стресами. Видається, що питань більше, ніж відповідей, а також більше, ніж сил, щоб ці відповіді шукати. Щодня доводиться приймати десятки рішень, робити вибір, не знаючи, вдалий він чи ні. А нерідко це вибір між безліччю «потрібно», місця для «хочу» не залишається. Усі ми іноді хочемо «натиснути на паузу», перевести подих, набратися ресурсу для нових звершень, подивитися зі сторони на питання, що тиснуть вагомістю, знайти час та місце для себе. Шукаємо підтримки у рідних та друзів, які часом самі не до кінця сповнені можливостей допомогти, адже живуть у такому ж напруженому просторі.
Питання, що, здавалося б, не мають відповідей, насправді їх мають. Однак нам бракує широти погляду, щоб їх побачити, іноді не вистачає мужності ці відповіді почути, або різноплановості мислення, щоб переформулювати питання так, аби було зрозуміліше для нас самих. Усі подібні питання є сферою роботи психологів, завдання яких – посприяти розширенню нашого кругозору, допомогти нам по-новому подивитися на ситуації, у яких знаходимося, позитивніше розглядати своє життя та брати з досвіду користь на майбутнє.

Хто?

З 1 грудня 2010 року наказом ректора Університету в ЛНУ ім. Івана Франка на базі кафедри психології з метою підвищення ефективності навчально-виховного процесу засобами практичної психології, захисту психічного здоров’я усіх його учасників, а також гуманізації стосунків у студентських та викладацьких колективах була створена Психологічна служба. Щороку вона поступово розширює сферу своєї роботи і пропонує свої послуги все ширшому колу представників університетської спільноти. Цей підрозділ створений з метою підвищення ефективності навчально-виховного процесу. «Реалізація такої мети можлива лише в умовах, що сприяють повноцінному особистісному розвитку, самореалізації, втіленню творчого потенціалу», – стверджує завідувач Психологічної служби Ірина Горбаль. – «Саме тому передусім ми ставимо собі за мету захист психологічного здоров’я та благополуччя студентів, викладачів та працівників університету».

Як?

На сьогодні Психологічна служба ЛНУ ім. Івана Франка силами працівників служби, кафедри психології та волонтерів-практикуючих психологів Львова надає різні види психологічних послуг. Обрати можна той формат роботи, що подобається та підходить саме Вам:
– індивідуальне психологічне консультування. Якщо виникли труднощі у навчанні чи на роботі, у взаємодії із друзями та близькими, одногрупниками чи колегами, якщо не вистачає впевненості у собі чи наполегливості у роботі, якщо почуваєтеся самотньо, переживаєте біль втрати чи розлуки, страх, тривогу, сумніви у правильності вибору життєвого шляху або є ще якась проблема, з якою не можете справитися самі – фаховий психолог чи психотерапевт, незалежний від навчального процесу, кваліфіковано та конфіденційно працюватиме з Вами для відновлення психологічного благополуччя та гармонії.
– групова психологічна робота, тренінги. Організовуються тренінги та інші групові заходи для учасників педагогічного процесу з метою розвитку власних навчальних, професійних, особистісних якостей, для кращого розуміння себе та оточуючих.
– психологічна просвіта. Давно цікавитеся, що таке психологія? На тематичних зустрічах Психологічної служби її працівники покажуть і розкажуть, як укладений світ на думку наших колег-психологів з різних куточків світу і як розуміти звичні і неординарні явища навколо нас. Постійно діючий проект у цій сфері – «КіноаналіZ», який вже четвертий знайомить учасників із особливостями роботи психолога та психологічними феноменами через критичний аналіз епізодів відомих та малопопулярних кінофільмів.
– сприяння покращенню навчального процесу. За запитом надається допомога порадникам академічних груп щодо ефективного здійснення виховного процесу, викладачам – щодо впровадження психолого-педагогічних інновацій у навчальний процес, студентам – для корекції та розвитку особистісних рис та пізнавальних процесів для покращення ефективності навчання тощо.
– захист психічного, соціального та фізичного здоров’я студентів і викладачів, орієнтація на здоровий спосіб життя. Поширюється цікава інформація про події, що дозволять Вам бути здоровими та ефективно використовувати свої здібності та самі проводимо зустрічі із цікавими людьми, які розкажуть про свій досвід та навчать жити здорово.

Де?

Психологічна служба знаходиться у приміщенні географічного факультету, за адресою вул. Дорошенка, 41, на 3 поверсі, ауд. 103.
Додаткову інформацію про події та заходи можна отримати також за телефонами та через Інтернет:
– 032-239-41-70, 063-0-38-37-38 з 9 до 18 з понеділка по п’ятницю,
– psysluzhba.lnu@gmail.com,
– https://www.facebook.com/groups/psysluzhba.lnu/,
– https://vk.com/psysluzhba_lnu.

Актуально

Усі заходи, організовані Психологічною службою ЛНУ ім. Івана Франка, проходять на БЕЗОПЛАТНІЙ основі. Усі працівники та студенти університету мають право безкоштовно користуватися послугами Психологічної служби.