Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Українсько-австрійський діалог

У процесі вивчення іноземних мов важливими є не тільки сучасні дидактика і методика викладання, але й можливість спілкування з носіями мови, перебування у мовному середовищі. Саме таку перспективу дає міжнародна програма ERASMUS+.
Нещодавно ще однією важливою подією факультету іноземних мов стало здобуття стипендіального фонду в рамках цієї програми разом із Віденським і Дрогобицьким педагогічними університетами. До цієї події факультет ішов декілька років, випрацьовуючи нові навчальні програми й адаптовуючи їх до Європейських освітніх вимог. Адже ж йдеться не тільки про стипендії та можливість перебування у мовному середовищі, але й про створення умов для навчання студентів Віденського педагогічного університету у нас.
Саме про це йшлося під час зустрічі проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Марії Зубрицької та директора відділу міжнародних зв’язків Віденського педагогічного університету доктора Томаса Бауера і координатора співпраці із зарубіжними студентами Гольгера Вінкельмаєра.
Декан факультету іноземних мов Володимир Сулим, який створив підґрунтя для підписання цієї важливої грантової угоди, зазначив, що в час фінансової скрути та неспроможності оплачувати тривалі закордонні стажування, ця угода відкриває нові перспективи для обдарованих студентів, створюючи їм сучасні європейські умови навчання за кордоном, даючи можливість навчатися за європейськими стандартами в рівних умовах із студентами Європейського Союзу.

Тетяна Шемберко.

Фото Олега Вівчарика