Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Обмін досвідом у сфері європейського права: візит правознавців Львівського університету до Вюрцбурга
У рамках реалізації спільних проектів Львівського національного університету імені Івана Франка та Вюрцбурзького університету Юліуса Максиміліана, які отримали підтримку Міністерства закордонних справ Німеччини, близько 40 науковців і студентів юридичного факультету взяли участь у Школі європейського права «Демократія і захист прав людини в Європі», що проходила на базі Вюрцбурзького університету впродовж 15-20 листопада 2015 року.
Юристи Львівського університету відвідали лекції, під час яких відомі німецькі правознавці розповіли колегам про основи європейського правового простору, про систему юридичних норм у галузі міграційного права, зокрема про захист прав біженців в ЄС, а також будівельного, адміністративного, екологічного права, трудового, міжнародного приватного і корпоративного права та права інтелектуальної власності.
Зважаючи на позитивний досвід запровадження спільної сертифікаційної програми, Львівський і Вюрцбурзький університети мають на меті й надалі поглиблювати українсько-німецьку співпрацю, зокрема й шляхом впровадження нових спільних сертифікаційних програм, а саме – з європейського та німецького права.
Під час перебування у Врцбурзькому університеті делегація юридичного факультету нашого Університету плідно працювала і в бібліотеці юридичного факультету одного з найпрестижніших університетів Німеччини.
У рамках екскурсійної та культурної програми українські правознавці ознайомились з діяльністю торгово-промислової палати Вюрцбурга та Швайнфурта. Окрім того, німецькі колеги влаштували представникам Львівського університету урочистий прийом в ратуші, де відбулась офіційна зустріч із бургомістром.
Незважаючи на напружений графік роботи, делегація ЛНУ ім. Івана Франка під час свого візиту до Німеччини також відвідала найстаріший вищий навчальний заклад у Мюнхені – Мюнхенський університет Людвіга-Максиміліана, де наші студенти мали унікальну можливість послухати лекцію представника Європейської комісії на тему «Захист прав біженців в ЄС». Українські правники не знехтували й шансом побувати на могилі Степана Бандери в Мюнхені.
Наступні два дні подорожі делегації Львівського університету до Німеччини були присвячені ознайомленню з містами Дрезденом (ФРН) та Прагою (Чехія).
Ігор Фурик, асистент кафедри
трудового, аграрного та екологічного права