Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Журналісти привезли дітям радість

Чи не всі діти вважають 18 грудня найдовшим днем у році, оскільки кожен із них нетерпляче чекає на подарунки під подушку. Усі ми, хоча б раз на рік, віримо у диво. Вихованці дитячих будинків – не виняток, тому приємно, що є люди, які прагнуть дарувати радість іншим. Саме з такими добрими намірами студенти факультету журналістики 20 грудня вирушили до Дитячого будинку при монастирі Всіх Святих, що в селі Бортники Жидачівського району Львівської області.
Напередодні, за кілька тижнів до поїздки, голови профспілкового бюро та студентського самоврядування факультету журналістики Мар’ян Павлик та Юлія Неділько організували збір коштів серед студентів та викладачів усіх кафедр факультету. Зібрали близько двох тисяч гривень. За ці кошти придбали солодощі, фрукти, канцтовари, навчальні програми, цікаві, пізнавальні фільми з історії України та дещо з одягу і з подарунками вирушили до дітей.
У цьому дитячому будинку живуть 20 хлопчиків віком від 6 до 16 років. Вони здорові, розумні, обдаровані. Хлопці навчаються при монастирі до 9 класу. Дітям тут створили доволі сприятливі умови для проживання і повноцінного навчання. Відкритий сиротинець і для щирого спілкування, тому гостей прийняли дуже тепло.
Вихованці факультету журналістики подарували хлопчикам маленьке свято: співали, читали вірші, грали в різноманітні ігри і просто на один день стали їхніми батьками, а справжніми друзями, мабуть, – надовго.
Участь у благодійній поїздці взяли представники 1-го, 2-го, 3-го, 4-го курсів факультету на чолі із заступником декана з навчально-виховної роботи Тетяною Хоменко.

Щиру подяку студенти факультету, вихованці та вихователі сиротинця висловлюють проректорові з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’янові Лозинському, меценатові Володимирові Костику, випускникам факультету журналістики Тетяні Турчині, Анатолію Нашкерському, Ігореві Гулику і всім, хто долучився до цієї благодійної акції.
Такі поїздки планують зробити традиційними і щороку, у святковий для дітей день, дарувати їм радість.

Юлія Гриценко,
Студентська інформаційна мережа
Фото Івана Пикуса

 

Категорія: №11, грудень 2010 р.