Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Святий Миколай прийшов до дітей

З доброчинним візитом з нагоди Дня Святого Миколая викладачі та студенти економічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка відвідали Спеціалізовану школу-інтернат у Краківці Яворівського району на Львівщині. Університетські благодійники презентували кожному з вихованців школи-інтернату цінні подарунки та інсценізували святкову виставу.
Благодійний візит до Краківецької спеціалізованої школи відбувся 20 грудня. Ініціатори акції – профспілка викладачів економічного факультету, профком студентів економічного факультету, студентське самоврядування та економічний науковий клуб студентів, аспірантів і молодих учених економічного факультету.
Солодощі, іграшки, канцтовари та частину сердечного тепла від університетських посланців Святого Миколая отримали близько 60 дітей. “Коли дитина змалечку бачить, що про неї дбають, намагаються зробити щось хороше, згодом теж прагнутиме віддячити добром. Такі акції повертають усіх у країну дитинства, у країну дива, а також спонукають дітей краще вчитися, бо вони чекають приходу святого Миколая, чекають дива…”, – прокоментувала важливість благодійності заступник директора з навчально-виховної роботи Краківецької школи-інтернату Ольга Чолач.
Після святкової вистави студенти і викладачі Університету відвідали класи, у яких навчаються діти, та ближче познайомилися з вихованцями школи-інтернату. Спільні дитячо-студентські ігри, розмови та враження від них засвідчили, що не лише для дітей акція мала важливе значення. І вихованці школи-інтернату, і студенти відчули радість та набули нового досвіду спілкування.

Марія Когут, голова профспілки викладачів економічного факультету

“Основна мета заходу – виховання нашої молоді. Студенти, які побували на такій акції, згодом по-іншому сприймають реалії нашого життя, прагнуть піклуватися про інших… Акція позитивно впливає на нас усіх”, – сказала “Каменяру” голова профспілки викладачів економічного факультету та один із організаторів заходу Марія Когут.
“Такі благодійні ініціативи є підґрунтям національно-патріотичного виховання молоді, оскільки, спостерігаючи за умовами життя у школах-інтернатах, молоді люди намагатимуться не допустити зубожіння дітей”, – підсумував поїздку аспірант та голова правління економічного наукового клубу студентів, аспірантів і молодих учених економічного факультету Максим Ваврін.
Поїздка до Краківецької школи-інтернату – третя і цьогоріч завершальна акція економічного факультету, приурочена до Дня Святого Миколая. Викладачі та студенти-економісти відвідали також Львівський дитячий будинок для дітей-сиріт №1 та Спеціалізовану школу-інтернат у Брюховичах. Загальна сума пожертв, на які закуплено подарунки для дітей, за словами заступника декана з виховної роботи економічного факультету Володимира Харка, – близько 15 тисяч гривень. З цієї суми економісти подарували телевізори та DVD-плеєри

Краківецькій та Брюховицькій спеціалізованим школам-інтернатам.
Такі доброчинні акції економічний факультет організовує впродовж майже 20 років. “Спершу купували дітям лише цукерки. Тепер солодощі – найменше, що можемо дати дітям. Приносимо одяг, взуття – намагаємося забезпечити їх найнеобхіднішими та найбільш практичними речами”, – додала Марія Когут.
Приїздом до Краківця задоволені і діти, очі яких світилися радістю, і студенти та викладачі, які повернули у власні серця частину різдвяного дива…

Олег Вівчарик,
Студентська інформаційна мережа
Фото Олега Гордійчука

 

Категорія: №11, грудень 2010 р.