Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Ректор зустрівся зі Студентським урядом

14 грудня відбулася зустріч Ректора зі Студентським урядом, на якій була присутня проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Звенислава Мамчур.
Насамперед  Іван Вакарчук акцентував увагу на запитаннях щодо платних послуг, можливості вільного вибору дисциплін для студентів-другокурсників, екзаменаційної сесії та належного ставлення до університетського майна.
Роман Яцикович запропонував обговорити можливість проведення студентської наукової конференції, яку планують фінансувати з коштів Студентського уряду. Йшлося й про план створення студентського готелю замість колишнього санаторію-профілакторію.
Під час зустрічі розглянули також питання екзаменаційної сесії, обміну студентами, вступу до магістратури. “Ті, хто зараз навчаються на платній формі, мають великі шанси вступити в магістратуру на бюджет, отримавши відповідний прохідний бал”, – повідомила Звенислава Ігорівна.
Іван Олександрович говорив про належне ставлення до університетського майна, бо студенти, на жаль, часто не бережуть те, що їм не належить. Своєю чергою, студенти запропонували перелік різноманітних акцій щодо вирішення цього питання. Голови студентських рад факультетів ініціювали розглянути проблему збереження університетського майна на старостатах. Також буде відновлено й розміщення на факультетах спеціальних скриньок для того, аби кожен студент міг вільно висловити свої міркування.
Наостанку Іван Олександрович та Звенислава Ігорівна привітали всіх студентів  із Днем Святого Миколая та зробили благодійні внески для належної організації свята дітям, які потребують особливої уваги.

Коментар голови Cтудентського уряду
Романа Яциковича:
– Передусім дякую Ректорові за цю зустріч! У конструктивному діалозі ми знайшли шляхи вирішення проблем та дійшли згоди щодо реалізації запланованого. Кожен член Студентського уряду мав змогу поспілкуватися з Ректором й отримати відповіді на свої запитання.

Юлія Гриценко,
Студентська інформаційна мережа
Фото Романа Паца, Студентська фотомить

 

Категорія: №11, грудень 2010 р.