Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Аудиторія імені Героя Небесної сотні Сергія Кемського

2016-02-19-auditorium-16У дні, коли українська спільнота вшановує пам’ять невинно убієнних героїв Майдану, 18 лютого 2016 року відбулось освячення аудиторії імені Героя Небесної сотні – випускника філософського факультету Сергія Кемського.
«Сергій осягав тут свою професію за покликанням того Божого дару, яким він був щедро наділений. Тепер він – серед Героїв Небесної сотні», – сказав під час чину освячення капелан Університету, о. Тарас Островський.
За його словами, Герої небесного війська дають нам великий приклад – як навчатися, як зростати духовно, як пожертвувати життям заради багатьох.
Отець Тарас Островський закликав студентів філософського факультету пронести Правду, за яку на Майдані поклали життя їхні однолітки та старші колеги, майбутнім поколінням, аби пам’ять про Героїв Небесної сотні була вічною.
В урочистому освяченні іменної ауди­то­рії на честь Героя Небесної сотні Сергія Кемського взяли участь декан факультету Людмила Рижак і студенти та викладачі кафедри політології, теорії та історії політичної науки, теорії та історії культури.
Додамо, що студенти Львівського державного коледжу декоративного й ужиткового мистецтва імені Івана Труша створили триптих зі словами пісні «Мамо, не плач», який розмістили в меморіальній аудиторії. Окрім того, від дня смерті Сергія Кемського на філософському факультеті створено куточок пам’яті, де постійно біля портрета Сергія горить свічка і стоять живі квіти.
Нагадаємо, що 15 травня 2014 року на географічному факультеті відбулось освячення іменної аудиторії Героя Небесної сотні – студента Ігоря Костенка. З ініціативи одногрупників Ігоря, викладачів і студентів Університету також спроектовано стенди, присвячені участі студентів у революції Гідності.

Тетяна Шемберко
Фото Олега Вівчарика