Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Поетичний вінок Кобзареві

Поетичний вінок _2016-03-11-shevchenko-02Літературно-музичною композицією «Поетичний вінок Кобзареві» 10 березня 2016 року урочисто відзначили 202-гу річницю від дня народження Тараса Шевченка студенти та викладачі геологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.
Декан геологічного факультету, професор Микола Павлунь звернувся до присутніх зі вступним словом, під час виголошення якого закцентував увагу на ролі творів геніального українського пое­та в контексті сучасних подій в Україні.
Ведучі вечора – студенти Галина Яромій і Руслан Карелов розповіли про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка – людини незвичайної долі й незвичайного таланту, яка здобула світову славу.
«Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найбільшу височінь», – зазначила ведуча.
Геніальність Шевченкового слова по-новому відкривалась у декламації його поетичних творів та авторських віршів про Кобзаря відомих українських пое­тів у виконанні студентів геологічного факультету Марії Андреєвої, Христини Пукач, Галини Кузь, Тетяни Юрчишин, Катерини Степаненко, Олександра Демуса, Христини Бобович і доцента кафедри загальної та регіональної геології Юрія Маковського.
Музичною окрасою вечора стало звучання творів Тараса Шевченка у майстерному виконанні Народного дівочого хору «Ліра» під керівництвом Оксани Мельничук.
На завершення урочистостей учасники вечора виконали «Заповіт».