Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Центр англомовної академічної комунікації

2016-05-29-presentation-02Члени Вченої ради Львівського націо­наль­ного університету імені Івана Франка 25 травня 2016 року взяли участь у презентації Центру англомовної академічної комунікації, що розпочав свою діяльність у новому приміщенні (ауд. 237 головного корпусу Університету).
З вітальним словом звернувся до учасників заходу Ректор Університету, професор Володимир Мельник. За його словами, відкриття Центру англомовної академічної комунікації – це передусім відповідь на вимогу часу і ще один крок для забезпечення високого європейського рівня якості української освіти.
Ректор висловив переконання, що новий центр стане живим навчально-методичним осередком для здобуття знань з англійської мови й одержання сертифіката про відповідний рівень володіння мовою. «Тут кожен студент чи викладач матиме можливість отримати підтримку й допомогу висококваліфікованих фахівців», – сказав професор Володимир Мельник.
Декан факультету іноземних мов Володимир Сулим ознайомив присутніх із напрямами та специфікою роботи Центру англомовної академічної комунікації, який передбачений для того, аби студенти й викладачі могли тут навчатися і здобувати рівень знань відповідно до сертифікатів А1-С2.
Детальніше про технічне оснащення центру, про можливості, які він відкриває перед охочими вдосконалити свої знання з англійської, розповіли викладачі факультету іноземних мов: директор центру – професор Тетяна Яхонтова, заступник директора доцент Лариса Саноцька та директор Агенції іноземних мов, сертифікований представник Кембриджських іспитів з англійської мови в Україні Наталія Дячук.
Додамо, що діяльність Центру англомовної академічної комунікації спрямована на визначення рівня володіння англійською мовою, підготовку до складання тестів для отримання сертифіката рівня В2 за допомогою сучасних дидактично-методичних прийомів швидкого і якісного вивчення мови, проведення Кембриджських іспитів, а також на формування великої аудіо-візуального і книжкового фонду навчальної, спеціальної та художньої літератури.
Нагадаємо, що Центр англомовної академічної комунікації було засновано рішенням Вченої ради 2006 року. Упродовж 10 років змінювались вимоги до викладання та вивчення англійської мови. Відтак, відповідно до нової Концепції вивчення іноземних мов у ЛНУ ім. Івана Франка, центр розширив напрями своєї діяльності й відтепер є також і осередком, на базі якого здійснюватиметься тестування на визначення рівня знань і складання Кембриджського іспиту на отримання сертифіката «Cambridge English».

Тетяна Шемберко.
Фото Олега Вівчарика