Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

2016-11-21-dignyity_day-2-06З нагоди Дня Гідності та свободи чисельна колона студентів і викладачів Львівського університету тихою ходою пройшла від головного корпусу Університету до пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові, де відбувся екуменічний молебень в пам’ять про Героїв Небесної Сотні, а також акція «Україна – це Європа».
«Для мене сьогодні особливий день. Це день великого свята – День гідності та свободи. Це – день нашої звитяги, у яку ніхто не вірив три роки тому, але яка відбулася й почала змінювати нашу країну. Я знаю, що ця звитяга дається нам великою кров’ю і великим болем. Ми маємо кожного дня, кожної хвилин шанувати полеглих своїми ділами. Але сьогодні маємо право святкувати. Той майдан, ті тисячі людей, які вийшли у Львові, принесли в нашу державу величезне щастя. Це щастя заразило всю Україну. Пам’ятаємо, що Майдан приніс великий біль, але саме завдяки цьому ми здобули велику силу та перемогу», – звернулась до учасників віча учасниця Євромайдану, викладач кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби ЛНУ ім. Івана Франка Софія Федина.
У «Молитовному майдані» також взяв участь Герой України, професор Львівського університету Іван Вакарчук, який три роки тому одним із перших спільно зі студентами вийшов на площу перед пам’ятником Тарасові Шевченку, аби підтримати й обстояти цивілізаційний вибір України.
Багатотисячна громада міста, студентська молодь, духовенство, представники академічного середовища, очільники влади та громадські діячі разом помолилися за перемогу та мир і спокій в Україні.
Хвилиною мовчання учасники віча вшанували пам’ять усіх героїв, які віддали своє життя за вільну та незалежну Українську державу.

Ірина Онисько.
Фото Олега Вівчарика