Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Міжнародний математичний конкурс

Україна вперше приймає учасників одного з наймасштабніших світових з’їздів математиків, що проходить на базі Львівського університету.
Під егідою Міжнародної асоціації «Kangourou sans Frontières» з 26-го до 30-го жовтня у Львівському національному університеті імені Івана Франка проходить ХХІV зустріч представників 60 країн-учасників міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру». Щорічна загальна асамблея Асоціації відбувається, як правило, у жовтні чи листопаді й щоразу в іншій країні.
Близько 150 математиків з усього світу зібрались в Україні, аби обговорити результати проведення Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» 2016 року, окреслити плани на майбутнє та підготувати конкурсні завдання для наступних змагань.
Додамо, що Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» об’єднує  понад 6 мільйонів учасників – школярів із різних континентів, зокрема із понад 69 країн світу, включаючи США, Канаду, Мексику, Аргентину, Уругвай, Парагвай, країни Європи, Південної Америки, Африки та Близького Сходу.
Метою конкурсу є  залучення учнів до цікавого й пізнавального світу математики.
Відповідальною організацією за проведення цьогорічної зустрічі є Львівський  фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Івана Франка та Львівський національний університет імені Івана Франка.