Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Творчі плани “Лебідоньки”

У жовтні художній самодіяльний колектив “Лебідонька” хімічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка відсвяткував два роки від дня заснування. Саме 2008 року з’явився цей прекрасний дружний колектив, до складу якого входять Андрій Хамик, Іра Кос, Альона Лук’янова, Уляна Тяжкун, Олексій Мухін, Юля Литвинюк, Леся Степаненко. Цього року до них приєдналися студентки-першокурсниці Богданка Библів, Мирослава Орловська, Ольга Рачковська, Василина Ходовіцька та Інна Романчук. Керівник “Лебідоньки” – креативний Андрій Хамик. Мета колективу – пропагувати українську народну пісню та музику. Учасникам “Лебідоньки” пропонують гру на сопілці, хор, акторську справу. Колектив брав участь у “Талантах Франкового університету” у 2008–2009 роках, у грандіозному шоу “Україна має талант-2”. Крім того, виконавці – постійні гості в одній із лікарень Львова у день медичної сестри та медичного працівника, а ще їхній прихід дуже тішить дітей у садочку, які нетерпляче чекають на них у день Святого Миколая. До слова, перший гонорар музиканти заробили біля пам’ятника Адаму Міцкевичу “капелюшним методом”. Учасники колективу активно долучаються до заходів, які проводять на хімічному факультеті, хочуть відновити випуск стінгазети художньо-самодіяльного колективу “Лебідонька” “ХМХ”.
Попри те, що працюють тільки два роки, уже мають здобутки: керівника нагородили за активну участь у житті Університету. І за це насамперед вдячні деканові хімічного факультету Ярославу Каличаку та викладацькому складові за розуміння і всебічну підтримку починань студентів. Адже не тільки парою живе студент!!! А планів на майбутнє в “Лебідоньки”, як у НАПОЛЕОНА. Зокрема, відвідати фестиваль-конкурс духовної пісні та музики з нагоди Різдвяних свят, а також завітати до музичної школи в місті Городок на фестиваль-конкурс “Колядує вся родина”.
P.S. Запрошуємо до співпраці всіх зацікавлених студентів, які є патріотами української мови та культури. Приходьте й не пошкодуєте! Чекаємо на ваші альтернативні ідеї.

Вл. інф.