Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Коротко

3–6 листопада на механіко-математичному факультеті відбулася III Міжнародна конференція для молодих учених “Диференціальні рівняння та їх застосування”. Конференцію присвячено пам’яті видатного математика, талановитого педагога, академіка НАН України Ярослава Лопатинського.
4 листопада в конференц-залі факультету міжнародних відносин викладач Київської школи економіки Олена Бєсєдіна прочитала лекцію для студентів Університету на тему “Диверсифікація торгівлі та економічне зростання”.
5 листопада в Університеті проведено круглий стіл “Судова реформа в Україні: роль громадськості у її здійсненні. Зарубіжний і вітчизняний досвід”, у якому взяли участь представники громадських організацій, вищих юридичних навчальних закладів або правничих факультетів; професійних об’єднань юристів та студентів-правників; суддів та апарату судів України; відповідних державних органів та інші. У рамках заходу обговорювали досвід держав Європи та інших країн, особливості та практику функціонування судової системи в Україні, участь громадськості у вдосконаленні засад судової системи та судочинства.
5 листопада в рамках Днів енергії у Львові на хімічному факультеті Університету організували студентський форум “Енергія-Місто-Я”, головна мета якого – інформувати львів’ян про роботу міста в галузі виявлення потенційної загрози для розвитку міської енергетики та клімату, для створення безпечного енергетичного майбутнього Львова. Науковці та гості Університету активно обговорили проблемні питання щодо енергетичної стратегії та використання палива майбутнього.

За повідомленнями Прес-центру
ЛНУ ім. Івана Франка