Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Таланти філологічного факультету

16 листопада студенти філологічного факультету Львівського університету відсвяткували День першокурсника, який цьогоріч проводили в рамках фестивалю “Таланти Франкового університету”. Організували свято члени Студентського уряду філологічного факультету, зокрема студенти першого та третього курсів. Концерт відбувся за підтримки деканату, Студентської ради та профкому філологічного факультеу. У рамках заходу відбулася благодійна акція зі збору коштів для дівчинки, хворої на рак крові.
Члени журі заходу – представники деканату, викладачі, керівники творчих колективів та члени студентського самоврядування філологічного факультету, серед яких: Ігор Гунчик – заступник декана з виховної роботи, Василь Піпаш – художній керівник і балетмейстер ансамблю пісні і танцю “Черемош”, Руслан Пірус – голова профбюро філологічного факультету, Лілія Підгорна – викладач кафедри української фольклористики ім. Ф. Колесси, Софія Маркевич – студентка п’ятого курсу й організатор благодійної акції в рамках Дня першокурсника, Катерина Фігура – активістка, представник Студентського уряду від третього курсу, один із співорганізаторів “Дня писемності – 2010” на філологічному факультеті, Наталка Швець – представник Студентського уряду від другого курсу. Саме вони оцінювали виступи конкурсантів і визначили переможців у таких номінаціях:

“Інструментальна музика” – Юліанна Паньків (ФЛЯ-11).
“Вокальні та вокально-інструментальні ансамблі” – Надія Хоманчук та Марта Дуда (ФЛУ?18) із студентським варіантом композиції гурту “Океан Ельзи” “Більше для нас”; Наталія Шелевер, Ірина Мельник, Катерина Петришин та Гао Цзін (ФЛУ-14), що запропонували присутнім власний варіант пісні “Океан та три ріки”; Олена Золотухіна (ФЛР-11), яка виступила із “Піснею про матір” та всесвітньо відомою композицією Лари Фабіан “Je T’aime”; Марія Саєвич (ФЛУ-15), котра виконала пісню “Моя Україна”; Ірина Байор та Мар’яна Кашівська (ФЛУ-11), які запропонували студентський варіант пісні Софії Ротару “Одна калина”.
“Танцювальне мистецтво” – Юлія Кирик та Ірина Гоцій (ФЛУ-12); Галина Киричук та Андрій Шостакович (ФЛП-11).
“Театральне мистецтво”:
– художньо-поетичне слово – Ірина Мулярчук (ФЛУ-18);
– моновистава – Оксана Стріжик (ФЛУ-17), “Прогулянка з Богом’’;

– студентська театрально-естрадна мініатюра – ФЛА-11, студентський варіант пісні “Фурія” гурту “Друга Ріка’’; ФЛС-11 – “Як зізнатися в коханні’’.

Юлія Гриценко,
Студентська інформаційна мережа
Фото Олександра Лавриновича