Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Студентська рада Львова обрала нового голову

Тарас Прокопишин – студентський мер Львова

9 листопада в Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулися вибори голови Студентської ради. Участь у зборах узяли 40 членів Студентської ради Львова. Відкрила вибори вступним словом тодішній студентський мер Львова Христина Паньків, яка прозвітувала про роботу ради за час її головування. Христина зазначила, що за попередній рік збільшилася кількість спортивних і навчально-просвітницьких проектів. Проведено чимало цікавих, корисних та пізнавальних заходів, серед яких “Студентська красуня”, “Різдвяний вертеп”, участь в акції “Зробимо місто чистішим”, відвідання геріатричного пансіонату, майстер-класи з писанкарства, “Прости з усмішкою”, “Пляжна сесія”, турнір з міні-футболу, футбольний турнір між Студентською радою та Львівською міською радою, Кубок з баскетболу серед студентських команд, проекти “Перший вибір” (студенти юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка читали лекції для студентів перших курсів) та “Свідомий вибір”, навчальні екскурсії, круглий стіл “Соціальні мережі: кіберзалежність чи комунікації майбутнього?” та інші.
Кандидат на посаду голови Студентської ради студент історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Тарас Прокопишин ознайомив зі своєю програмою: “Планую роботу в кількох напрямах. Перший – науковий: організовувати більше конференцій та круглих столів. Другий – культурно-розважальний: уже є багато традицій, які розвиватимемо. Хотів би закцентувати увагу на заходах патріотичного спрямування та втілити оригінальні й креативні ідеї студентів, зокрема такі, як спорудження пам’ятника студенту. Важливим є також інформаційний напрям: триває розробка сайту Студентської ради Львова, заплановано інтернет-розсилку, друковане видання та налагодження співпраці з телересурсами. Проте основне, звісно, – плідна співпраця нашого колективу і скеровування її на благо львівських студентів, адже наше завдання – щоб студенти Львова жили найкраще з усіх студентів!”
Присутні одноголосно зробили вибір на користь Тараса. Отже, тепер Студентську раду очолює новий голова – студентським мером є спудей нашого Університету.
Обрали також заступників голови Студентської ради Львова. Віце-мер з гуманітарних питань – студент Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького Антон Винарчик; віце-мер з питань освіти і науки – студентка Української академії друкарства Марія Карапата; віце-мер із соціальних питань – студент Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Іван Фуртак. Секретар Студентської ради – студентка Франкового університету Юлія Неділько.
Бажаємо новообраному студентському меру успіхів у всіх його починаннях, творчої наснаги та конструктивного діалогу!
– Тарасе, які враження від виборів?
– Приємно здивований, що мене вибрали одноголосно. Це означає, що співпраця колективу матиме позитивні результати.
– Що ти хотів би зробити для студентів Франкового університету?
– Мабуть, передусім – організувати соціальні маршрути для студентів, адже всім добре відомо, як важко добиратися на пари від гуртожитків.

Вибори Голови Студентської ради Львова

– Які заходи плануєш насамперед?
– Маємо намір провести два співочі конкурси: “Голос молодого серця” (з нагоди Міжнародного дня студента) та концерт “Студентське шоу”. Також організуємо акцію 1 грудня, у день боротьби з ВІЛ/СНІДом, – укладемо велику червону стрічку, знак солідарності з ВІЛ-інфікованими та хворими на СНІД.
– Чого побажаєш львівським студентам?
– Усім студентам бажаю активніше долучатися до студентського життя Львова й до акцій Студентської ради. Адже студентство – рушійна сила суспільства і саме ми, передусім, будуємо майбутнє нашої країни!

Підготувала Богдана Баюнова
Фото Олега Гордійчука