Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Іван Вакарчук привітав студентів Університету зі святом

16 листопада в Актовій залі Львівського університету відбулася зустріч ректора Івана Вакарчука зі студентами. Ректор привітав львівських спудеїв із їхнім святом. Наступний, 2011 рік, має стати роком Франкового університету; і саме на цей період заплановано чимало культурних подій та наукових конференцій.
Виголосивши привітання, ректор поінформував присутніх про зміни, що відбулися в нашому навчальному закладі, зокрема про те, що Університет відкрив нові напрями, серед яких хореографія, астрономія, статистика. І це аж ніяк не всі нові віяння, які можуть заторкнути alma mater. Іван Вакарчук поділився зі студентами не лише здобутками, а й планами: перенести університетську поліклініку, облаштувати буфет на факультеті журналістики, встановити мережу Wi-Fi у кожному з корпусів Університету (сьогодні Wi-Fi вже є в головному корпусі!).
Також Іван Олександрович наголосив, що готовий співпрацювати зі студентськими організаціями заради успішного майбутнього: “Ваші колеги – члени студентських рад, усі, хто відчуває лідерські здібності, мають брати активну участь у громадських організаціях. Мабуть, ви знаєте колег, які стали депутатами міської ради, обласної ради. І добре, що є лідери, які кажуть про те, яким хочуть бачити світ”.
Студенти вже вкотре скористалися з можливості поставити запитання ректорові. Спудеї цікавилися організацією навчального процесу, матеріальним і технічним забезпеченням. Варто зазначити, що ініціативу перехопили студенти факультету журналістики, які висловили власні міркування, побажання, розповіли про свої потреби.

Найважливіша подія зустрічі – нагородження студентів Франкового університету грамотами за відмінне навчання, наукові здобутки й активну участь у культурному, громадському та спортивному житті навчального закладу. Грамоти отримали студенти економічного, юридичного, фізичного, геологічного, філологічного, механіко-математичного факультетів та факультетів міжнародних відносин, електроніки, факультету іноземних мов, культури і мистецтв, природничого та правничого коледжів.
Традиційно Іван Вакарчук побажав спудеям успіхів у всіх починаннях: “Кроки, які зробите сьогодні, будуть постійно Вас тримати. І залежно від того, які ці кроки, таким буде і Ваше майбутнє”.

Юлія Гриценко,
Студентська інформаційна мережа
Фото Олега Гордійчука