Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Чим запам’яталися Вам перші дні навчання в Університеті, що нового для себе відкрили?

Микола Шевяков, філософський факультет, 5 курс:
– Найяскравішими спогадами про перші дні мого перебування в універі назавжди залишаться блукання закапелками мехмату. Тоді ще не було планів евакуації, а зорієнтуватися у вузьких та довгих коридорах без сторонньої допомоги першокурсникові дуже важко. Перший місяць минув у пошуках аудиторій. А ще пам’ятаю нашу посвяту в студентські лави в “Занзібарі”. Загалом спогадів чимало, особливо позитивних і яскравих.


Микола Березький, юридичний факультет, 1 курс:
– Професіоналізм викладачів, цікаві освічені люди, нові знайомства та приємна і тепла атмосфера захопили мене з перших днів перебування в Університеті. Дуже сподобалася їдальня зі смачними стравами та якісним сервісом. Крім того, в Університеті можна реалізуватися, є чимало нових можливостей, наприклад, участь у програмах обміну досвідом з іноземними студентами тощо. А ще нам одразу запропонували вступити в студентські організації, що також перспективно та важливо в житті кожного студента.


Лідія Токарєва, філософський факультет, 1 курс:
– Перші дні в Університеті були божевільними. Маса вражень, веселі і “прикольні” одногрупники, недоспані ночі, прогулянки Львовом. Перше вересня – неймовірно красиве й урочисте свято, зовсім не схоже на шкільні заходи. Усе так, як я очікувала, і навіть краще. Дуже тішуся, що вступила саме в цей навчальний заклад.


Ольга Анікіна, філологічний факультет (арабська мова та література), 1 курс:
– Перші дні в Університеті були доволі складними, оскільки значно більше людей, ніж у школі, заплутаніша система, проте враження цікаві, щось нове та не зовсім зрозуміле. Це вчить нас самостійності. Відкрила для себе відповідальніший та доросліший підхід до навчання, інше ставлення викладачів до студентів і предметів. Навчатися в Університеті цікавіше, ніж у школі.

Андрій, юридичний факультет, 5 курс:
– Пригадую приємний, злагоджений колектив студентів та викладачів, нові знайомства та відчуття свободи, як ознаку справжнього дорослого життя. Класно бути студентом, і зовсім непросто перебувати на межі між студентським життям та новим етапом дорослого життя. Навчання – не найважливіше, головне – прожити ці 5 років так, щоб на п’ятому курсі можна було передати безцінний досвід молодому поколінню – першокурсникам.


Роман Тулуб, історичний факультет, 1 курс:
– Університет захопив величністю й масштабністю самої будівлі. Сподобалася Наукова бібліотека Університету, особливо вразило, коли дізнався, що це одна з найдавніших книгозбірень Львова та України. Відкрив для себе новий світ, світ дорослого життя, де можна реалізувати всі плани та задуми.


Олександр Рутар, історичний факультет, 5 курс:
– Ще до вступу на історичний факультет я знав історію Університету та біографії відомих постатей, що розпочали свій шлях із нашої alma mater. Усе, чого очікував, постало переді мною: величність будівлі, нові цікаві люди, захопливі лекції викладачів і творча атмосфера.