Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Університетські музеї

 

Обов’язково відвідайте Му­зей іс­то­рії Уні­вер­си­те­ту, який діє з 1964 року. Фонди музею відображають минуле і сучасний стан розвитку Львівського національного університету імені Івана Франка як освітнього, наукового та культурного центру. Найцінніші експонати – дипломи випускників і науковців з часів Австро-Угорської імперії, Польської держави та Радянського Союзу, різноманітні документи й особисті речі визначних людей, рукописи та видання наукових праць, нагороди заслужених діячів освіти, науки та культури, колективів художньої самодіяльності та спортивних команд, твори живопису, скульптури, фотографії, наукові прилади та інші предмети, пов’язані з історією alma mater.
Музей координує свою діяльність із нав­чаль­ними програмами історичного факультету, студенти й викладачі якого використовують музейні матеріали для написання курсових і дипломних робіт, дисертацій. Співробітники музею проводять екскурсії, надають консультації всім, хто досліджує розвиток науки й освіти, вивчає історію Університету.
Музей провадить активну виставкову діяльність і запрошує студентів до реалізації культурно-мистецьких ідей.
Ад­ре­са: вул. Уні­вер­си­тетсь­ка, 1, к. 221, 222
Те­ле­фон: 239-45-29

Мінералогічний музей імені академіка Є. К. Лазаренка містить унікальні експонати зразків мінералів, серед яких кристал-велетень апатиту (масою понад 160 кг), самоцвіти і ювелірні камені. Цікаво є тематична вітрина “Метеорити”.
Адреса: вул. Грушевського, 4, к. 214
Те­ле­фон: 239-47-00

Палеонтологічний музей Університету є одним із найдавніших у Європі, в якому представлені унікальні зібрання палеонтологічних зразків із різних куточків світу.
Адреса: вул. Грушевського, 4
Те­ле­фон: 239-47-32

Музей геології корисних копалин містить понад 5000 зразків.
Адреса: вул. Грушевського, 4
Те­ле­фон: 239-41-56

Колекція Археологічного музею включає археологічні матеріали, що охоплюють період розвитку людини від палеоліту до пізнього середньовіччя.
Адреса: вул. Університетська, 1, ауд. 337
Те­ле­фон: 239-43-76

Зоологічний музей належить до числа найстаріших університетських музеїв Європи і є національним надбанням. Заснований у 1823 році як Кабінет натуральної історії на основі експонатів віденських імператорських колекцій. Наукові колекції налічують понад 178 тис. експонатів, з яких біля 10 тис. формують експозицію. Фонди музею презентують тваринний світ усіх континентів (за винятком Антарктиди) та всіх акваторій земної кулі.
Адреса: вул. Грушевського, 4
Те­ле­фон: 296-47-90

Категорія: Першокурсник-2010