Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Профком студентів Університету

 

Профспілковий комітет студентів Львівського національного університету імені Івана Франка – громадська організація студентів Університету, мета якої – представництво та захист навчальних, соціальних прав та інтересів своїх членів. Вступити до профспілки студенти можуть на добровільних засадах, без будь-якого обмеження через національність, расову належність, стать, партійність або релігійні переконання.
На кожному факультеті (коледжі) Університету працює профспілкове бюро студентів, склад якого обирають студенти на звітно-виборчих конференціях факультетів (коледжів).
Спільно з адміністрацією Університету проф­ком студентів надає цільові допомоги студентам пільгових категорій: оздоровлення в санаторії-профілакторії з оплатою 10% вартості путівки, а студентам-сиротам – безкоштовно; літній відпочинок у спортивно-оздоровчому таборі “Карпати” (с. Чинадієво Мукачівського р-ну Закарпатської обл.); подарунки до свята Миколая дітям студентських сімей; звільнення від оплати за проживання в гуртожитку сиріт, інвалідів; надання матеріальної допомоги в разі смерті батьків чи важкої хвороби студента; надання матеріальної допомоги студентам, яких внесено до реєстру малозабезпечених студентів (цей реєстр складає спільно з деканатом голова профбюро студентів відповідного факультету (коледжу) на підставі довідок про склад та доходи членів сім’ї студента).
Крім того, беручи участь у міжгалузевій програмі “Оздоровлення студентів”, яку організовує АПОС України, профком студентів Університету оздоровлює студентів пільгових категорій (сиріт, напівсиріт, чорнобильців, інвалідів, студентів із малозабезпечених та багатодітних сімей, студентів зі студентських сімей) на морі (СОТ “Ікар” у с. Рибаче та “Буревісник” у с. Лазурне).
Профком бере участь в організації святкувань днів факультетів, зустрічей студентів із професорсько-викладацьким складом Університету, літературних вечорів та конкурсу декламування творів Тараса Шевченка, все­укра­їн­ської акції “Різдво разом” в Університеті, спортивних змагань, щорічного конкурсу команд КВК “Університетська осінь”.
У профкомі студентів можна отримати “Молодіжну картку/International Student Identity Card (ISIC)” та “EURO26” – міжнародні студентські посвідчення особи.
Адреса: вул. Університетська, 1, ауд. 125
Телефони: 239-42-71; 239-41-27
Е-mail: ppos_lnu@ukr.net
http://ppos.lnu.edu.ua

Категорія: Першокурсник-2010