Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Коротко

Міжнародна науково-практична конференція на філософському факультеті Університету
3–4 червня 2010 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка на філософському факультеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція “Становлення цінностей у психологічному вимірі соціального буття особистості. Соціальна мужність як цінність”. У рамках конференції проведено сім секційних засідань, у яких узяли участь науковці з України, Великобританії, Німеччини, Угорщини, Румунії, Польщі, Хорватії та Росії.

Міжнародна наукова конференція з комплексного аналізу (до 80-річчя від дня народження А. Гольдберга)
З 31 травня до 4 червня в Актовій залі Університету відбувалася Міжнародна наукова конференція з комплексного аналізу (до 80­річчя від дня народження А. Гольдберга).
Конференцію відкрив декан механіко-математичного факультету професор Михайло Зарічний. У вітальному слові він побажав учасникам заходу інтенсивної праці та успішних наукових пошуків під час обговорення математичних проблем. Тоді М. Зарічний надав слово колишньому деканові механіко-математичного факультету професорові Ярославу Притулі, який прочитав лекцію “Історія Львівської математичної школи”.
У конференції брали участь учені з Росії, Польщі, США та інших країн.

Круглий стіл “Актуальні проблеми відносин Польщі та України в контексті її європейської інтеграції”
На початку червня у Львові та Івано-Фран­ків­ську Інститут європейської інтеграції, факультет міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка та кафедра міжнародних відносин Інституту історії та політології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника провели круглий стіл “Актуальні проблеми відносин Польщі та України в контексті її європейської інтеграції”, щодо проблем транскордонного співробітництва України та Польщі.

Підготував Олександр Лавринович

Категорія: №6, червень 2010 р.