Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Відкрито лабораторію інформаційних технологій

9 червня в аудиторії 118-а у головному корпусі Університету відбулося відкриття лабораторії інформаційних технологій факультету прикладної математики та інформатики, у якій працюватиме Центр перекваліфікації державних службовців у сфері інформаційних технологій за підтримки проекту TEMPUS Європейської комісії освіти і культури.
У відкритті взяли участь координатор проекту TEMPUS в Україні Сергій Чернишенко, декан факультету прикладної математики та інформатики Ярема Савула, викладачі факультету та заступник начальника Управління економіки Львівської міської ради Вікторія Довжик. Згодом до лабораторії завітали Ректор Університету Іван Вакарчук і директор Інституту післядипломної освіти Університету Юрій Занько.
З вітальним словом виступив Сергій Чернишенко. Він висловив сподівання, що держслужбовці, які навчатимуться в Центрі перекваліфікації державних службовців у сфері інформаційних технологій, будуть задоволені, адже Лабораторію інформаційних технологій оснащено новою необхідною комп’ютерною технікою. Розповідаючи про проект TEMPUS Європейської комісії освіти і культури, Сергій Чернишенко зазначив, що центр, відкритий у Львівському національному університеті імені Івана Франка, другий в Україні (перший працює в Сумах). За його словами, мета проекту – дати базові знання з організації та функціонування електронного уряду й електронного менеджменту.
Декан факультету прикладної математики та інформатики Ярема Савула подякував усім, хто брав участь у створенні Лабораторії інформаційних технологій.

Після урочистого відкриття відбулося перше заняття пілотної групи державних службовців. Варто зазначити, що найкращі випускники центру матимуть змогу поїхати навчатися до Німеччини.

Оксана Гоцур
Фото О. Лавриновича

Категорія: №6, червень 2010 р.