Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Володимир Кирилич, проректор з міжнародної співпраці

Упродовж ювілейного року міжнародна співпраця Університету була традиційно активною та інтенсивною.
Зокрема цього року Ректор Іван Вакарчук у Болоньї підписав “Magna Charta Universitatum”, чим задекларував належність нашого Університету до численної спільноти університетів світу, які керуються фундаментальними принципами, для забезпечення розвитку освіти, інноваційного руху та налагодження тісних взаємозв’язків.
Окрім того, у 2011 році кількість підписаних угод про співпрацю із закордонними партнерами зросла із 74 до 82.
В Університеті працюють іноземні лектори-мовники з Австрії, Італії, Іспанії, Кореї, Німеччини, Швеції, Японії, Македонії, Польщі, Чехії, Естонії, Хорватії, Туреччини.
Важливим фактором міжнародної співпраці також були почесні іноземні гості. Зокрема Університет відвідали Посол Канади в Україні Даніель Карон, дипломат Посольства Чеської Республіки в Києві Любомош Веселі, Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджану в Україні Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі, Посол Республіки Туреччина в Україні Ахмет Бюлент Меріч, Делегація Уряду США та УНТЦ та інші не менш почесні гості.
Також цього року ми продовжили практику проведення мовних курсів та літніх шкіл.
Суттєвим цьогорічним здобутком є те, що Університет став одним із переможців Програми Еразмус Мундус “Партнерство”. Нагадаю, що учасниками цієї програми із 2007 року стали вже 130 осіб.
Дорогі студенти, викладачі та співробітники Львівського університету! Вітаю усіх із славною датою 350-річчя. Завдяки Вам, Вашій праці та навчанню наш Університет найкращий, де б ми не були, де б не вчились чи працювали!

Категорія: №7, жовтень 2011 р.