Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

З музикою в серці

Урочисті миті святкування

Бути гарним педагогом – це бути справжнім
реформатором майбутнього України,
бути апостолом Правди і Науки …
Софія Русова

У травні факультет культури і мистецтв святкував 5-річчя кафедри музичного мистецтва, на якій навчаються студенти з великим творчим потенціалом, студенти, які передають співом, грою на музичних інструментах свій душевний стан.
Кафедру створено завдяки особистому сприянню Ректора, професора Івана Вакарчука, народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка, декана факультету культури і мистецтв, професора Богдана Козака.
Після створення у 2005 році кафедри її очолила кандидат педагогічних наук, професор Ельвіра Тайнель.
З нагоди 5-річчя кафедри проведено II Міжнародну науково-практичну конференцію на тему: “Музична освіта XXI століття: тенденції, проблеми та інновації”, у якій узяли участь викладачі, асистенти кафедри музичного мистецтва та гості із Жешівського університету (Польща) і університетів України.
Також відбувся концерт, під час якого наші студенти продемонстрували гостям високий професійний рівень. Надалі виступила завідувач кафедри Ельвіра Тайнель, яка тоді розповіла про етапи становлення кафедри та її напрацювання. До слова запросили професора Богдана Козака, який подякував усім за плідну працю впродовж п’яти років. Декан факультету вручив подяку від Ректора старшому викладачеві Наталії Юзюк за вагомі здобутки у науково-педагогічній діяльності.
Кафедру привітали мистецькі побратими з ЛНМА ім. Лисенка – заслужений діяч мистецтв України, завідувач кафедри ЛНМА, професор Л. Кияновська та проректор з наукової роботи ЛНМА ім. Лисенка, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, професор В. Камінський.
У концерті взяли участь студенти та викладачі кафедри музичного мистецтва факультету культури і мистецтв ЛНУ ім. Івана Франка та молодший хор учнів ДМШ № 6 м. Львова. Студенти продемонстрували яскраві здібності, прагнення навчатися, удосконалювати себе, бути хорошими педагогоми.
Можемо пишатися кафедрою музичного мистецтва, яка виховує нове покоління педагогів, вихователів, музикантів.

Марія Лужецька,
студентка 2 курсу факультету культури і мистецтв
Фото Олега Гордійчука

Категорія: №6, червень 2010 р.