Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Усе наше життя минає в пошуках себе…

Ми неодноразово чули, що треба вчитися на чужих помилках. Звісно, цієї поради вкрай рідко вдається дотримуватися, здебільшого всі вчаться на власних помилках. А от перейняти цінний досвід, мабуть, набагато легше. Варто дізнатися, що спонукає людей досягати високих здобутків у житті.
4 червня Центр гуманітарних досліджень Львівського національного університету імені Івана Франка організував зустріч із американською дослідницею, професором історії Університету Вермонта (США) Ліндою Грей. Упродовж тривалої академічної кар’єри пані Лінду цікавили і далі цікавлять американська та європейська (французька, голландська, данська) колоніальні історії, жіночі студії середньовіччя та ін. У 2008 році вона викладала на експериментальній магістерській програмі з культурології Львівського національного університету імені Івана Франка курс “Memoirs as History and Literature” (“Спогади як історія й література”). На зустрічі пані Грей у вільній, невимушеній атмосфері розповіла свою інтелектуальну біографію.
Присутні мали змогу поспілкуватися з пані Грей не як із професором, а як із людиною, котра багато досягла в житті, і насамперед як із жінкою. Оскільки на зустріч прийшли здебільшого жінки, дуже важливо було дізнатися, який шлях до успіху доводиться проходити саме жінці. Пані Грей розповіла про труднощі на своєму шляху, суперечності, бажання, про те, як змінювалися погляди, проблеми та їх вирішення на різних етапах життя.

Богдана Баюнова,
Студентська інформаційна мережа
Фото автора

 

Категорія: №6, червень 2010 р.