Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Минув місяць роботи професора Івана Вакарчука на посаді Ректора Університету

Минуло 30 днів від часу призначення професора Івана Вакарчука на посаду ректора Львівського національного університету імені Івана Франка.
З перших днів перебування на посаді Іван Олександрович активно спрямував свою діяльність на підготовку заходів (із вказанням конкретних термінів) на виконання програми “Львівський національний університет імені Івана Франка – сучасний європейський університет”. З цією метою рішенням ректорату факультетам і коледжам доручено розглянути і затвердити пропозиції до програми на вчених (педагогічних) радах.
Ректор запланував низку зустрічей із колективами факультетів та структурних підрозділів Університету. Проведено зустрічі з колективами факультетів, а саме: географічного, геологічного, біологічного, хімічного, прикладної математики та інформатики, філософського, філологічного, механіко-математичного, міжнародних відносин, факультету культури і мистецтв, а також зі Студентським урядом і колективом архіву Університету. Ознайомившись із проблемами структурних підрозділів, Ректор ухвалив відповідні рішення для їх усунення. Зокрема, для покращання матеріально-технічної бази факультетів рішеннями ректорату надано 1 млн 360 тис. гривень на закупівлю лабораторного обладнання та сучасних приладів для експериментальних наукових досліджень, аудиторного забезпечення навчального процесу, стану приміщень та гуртожитків Університету. 1 млн гривень надано для доукомплектування кафедр комп’ютерною та офісною технікою. Особливу увагу Ректор зосередив на забезпеченні студентів навчально-методичною літературою (через створення малих видавничих центрів на факультетах), роботі наукових семінарів та підготовці наукових кадрів.
Також на засіданнях ректорату обговорено й затверджено кошторис Університету на друге півріччя 2010 року. Водночас на засіданнях ректорату розглядали актуальні питання внутрішнього життя Університету: обслуговування читачів у Науковій бібліотеці та бібліотеках факультетів, коледжів, покращання умов навчання та відпочинку студентів із особливими потребами, робота кафедри фізичного виховання і спорту, організація веб-порталу Університету (його архітектура та зміст), діяльність Музею історії Університету, аналіз соціологічного дослідження організації самостійної роботи студентів, правила внутрішнього розпорядку в гуртожитках.
Проведено дві виробничі наради з деканами факультетів та директорами коледжів, на яких обговорено різні аспекти навчального процесу (про результати перевірки Університету Державною інспекцією навчальних закладів МОН України з питань якості підготовки студентів, про активізацію профорієнтаційної роботи, проведення практик, удосконалення заочного навчання, упорядкування навантаження викладачів кафедр, належний стан навчальної документації, самостійну роботу студентів тощо).
Ректор Університету постійно дбає про популяризацію наукових знань серед учнівської та студентської молоді. Як багаторічний президент Львівської обласної Малої академії наук, Іван Вакарчук узяв участь у роботі підсумкової сесії МАН.
Іван Олександрович активний у громадському і культурному житті Університету та Львова. Зокрема, Ректор відвідав зустрічі з Валерієм Шевчуком на “Заньківчанському вечорі” та з архієпископом Джан­фран­ко Равазі, зустріч з яким відбулася у рамках університетських творчих зустрічей, узяв участь у презентації книги про Романа Іваничука “Меч і мисль: творчість Романа Іваничука у національних вимірах української культури”, урочистому вічі з нагоди 94-ї річниці від дня смерті Івана Франка, заходах до Свята Героїв, презентації науково-мистецького видання “Скульптор Еммануїл Мисько: світло долі” Романа Яціва з нагоди дня пам’яті Шевченківського лауреата, скульптора Еммануїла Миська.

Центр громадських зв’язків
Фото Олександра Лавриновича

 

Категорія: №6, червень 2010 р.