Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

“Форум кар’єри” – крок до життєвого успіху

На початку травня в Актовій залі нашого Університету команда SIFE організувала “Форум кар’єри” і запропонувала студентам ще в стінах alma mater замислитися над майбутнім і зробити перший крок до кар’єри. Як зазначила у вступному слові учасник команди SIFE і співорганізатор проекту “Форум кар’єри” Маргарита Викалюк, SIFE (Students In Free Enterprise) – глобальна неприбуткова організація, що об’єднує 38 тис. студентів із 1400 університетів 41 країни світу. Сьогодні SIFE – найбільша студентська організація у світі. “Форум кар’єри” проходить уже вдруге.
Команда SIFE Львівського національно університету імені Івана Франка представила проект “Job_Co”, спрямований на пошук шляхів часткового вирішення проблеми безробіття. Головна мета проекту Job_co – надати молоді, зокрема випускникам ВНЗ, змогу знайти роботу й на практиці застосовувати набуті знання.
Студенти та випускники, які взяли участь у форумі, особисто знайомилися з потенційними роботодавцями та віч-на-віч спілкуватися з представниками провідних міжнародних і українських компаній, обмінювалися досвідом з іншими студентами щодо працевлаштування та роботи в різних установах. На “Форум кар’єри” завітали представники 16 компаній, зокрема “Джей Ті Інтернешнл Компані Україна” (головний фінансовий партнер), “НТОН мобайл”, ВАТ “Концерн Галнафтогаз”, ЗГРУ “ПриватБанк”, “Кредобанк Україна”, “ОТП Банк”, “Фольксбанк”, “J&L консалтинг”, “Київстар”, мережа ресторанів “Фест”, рекрутингова компанія “Ancor”, “Центр бізнес-досліджень” та інші. Як зазначила Маргарита Викалюк, презентували себе ті компанії, які підтримали SIFE фінансово, або ті, що оплатили символічну суму за участь у форумі. “Результати цьогорічного форуму мають бути кращими, адже представлено 16 компаній, на відміну від минулого року, коли було тільки 7”, – зазначила Маргарита.

Наталя Драган-Іванець

Категорія: №5, травень 2010 р.