Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

“Таланти Франкового університету-2010”

Лауреати номінації “Живопис”

Кажуть, важливо, аби країна знала своїх героїв. Тому наша студентська держава – Львівський національний університет імені Івана Франка – щороку шукає талановитих людей.
10 травня у Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької панувала урочиста атмосфера: відбувався гала-концерт XIV фестивалю “Таланти Франкового університету”. Розпочав грандіозне дійство своїм танцем модерн-балет “DALKROZ”, добряче запаливши публіку і заздалегідь підготувавши її до приємних несподіванок. Лише після цього на сцені з’явилися чарівні ведучі – Наталя Боймук і Назар Московець, заслужені артисти театру імені Марії Заньковецької.
З вітальним словом виступила проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Звенислава Мамчур, яка побажала всім учасникам XIV фестивалю талантів, щоб молодість завжди була станом їхньої душі. Володимир Працьовитий, голова журі, доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури імені академіка Михайла Возняка, назвав імена переможців у номінації візуальне мистецтво. Лауреатами III ступеня за короткометражні фільми стали Василь Павлюх та Іван Оленин (юридичний ф-т); Дмитра Рожнятовського (економічний ф-т) відзначили за короткометражку “Evol”, а за найкращу фотографію – Наталію Андрушків (географічний ф-т), Володимира Мазура (ф-т культури і мистецтв) та Юлію Гадяк (ф-т іноземних мов). Студент факультету іноземних мов Анатолій Нікітенко майстерно виконав пісню “Нехай і холод і вітри” під танцювальний акомпанемент Анжели Косаревої, а Ярослав Нікітчук на саксофоні зіграв композицію “Рок-н-рол”.

КВН-команда “Набла” вирішує “питання надсуспільної ваги”

Оголосили переможців у номінації “Живопис”: лауреат III ступеня – Тетяна Швейчук (хімічний ф-т), II – Ірина Дендак (філологічний ф-т) та Тетяна Цюпка (економічний ф-т), звання лауреата I ступеня присвоєно Роману Вітрику (історичний ф-т) за серію натюрмортів. У номінації “Художньо-поетичне слово” перемогли: лауреат III ступеня – Ольга Головецька (ф-т журналістики), II – Орест Дзюба (механіко-математичний ф-т), I – Ірина Воїнська (філологічний ф-т). Гала-концерт був цікавим і феєричним. Оголошення результатів конкурсу “Таланти Франкового університету” поєдналося з яскравими і неповторними номерами переможців. Вразили і виступи спеціальних гостей свята: Лілі Ваврин, хіп-хоп-гурту “RIZUPS”, команди КВН “Наб­ла”. Глядачі отримали чималий заряд енергії, позитивних емоцій. Тоді назвали переможців у номінації “Театральне мистецтво”: III місце – колектив “Full Screen” (географічний факультет), за “Мить життя”; II – студентський театр факультету прикладної математики та інформатики, за постановку “За двома зайцями”; I – студентський театр “Нуль дихання” (філологічний ф-т), за “Ілюзію дощу”. Найбагатшим фестиваль був на пісенні виступи, і це не дивно, бо співати ми, українці, обожнюємо. Отож у пісенному мистецтві, номінація “Соліст-вокаліст”, перемог­ли: Олександр Шевчук (історичний ф-т) та Анатолій Нікітенко (ф-т іноземних мов) – III місце; Ольга Гель (ф-т культури і мистецтв) – II, Марта Малишняк (ф-т міжнародних відносин) – I.

Переможці у номінації “Короткометражний фільм та фотографія”

Незважаючи на те, що гру на музичних інструментах нині не дуже пропагують, музик завжди поважає публіка. Адже ці особистості – творці прекрасного, продовжувачі вічного мистецтва. І неабияк приємно, що в нашому Університеті такі люди є. Переможці у номінації “Вокальні та вокально-інструментальні ансамблі”: лауреат III ступеня – гурт “On the edge” (економічний ф-т), II – квінтет бандуристок “Чарівні струни”, а найкращі в інструментальному мистецтві – Святослав Лазор (географічний ф-т) і Ярослав Нікітчук (ф-т міжнародних відносин) – III місце, Мар’ян Лесюк (ф-т культури і мистецтв) – II, Аркадій Кіндибалюк (ф-т прикладної математики та інформатики) – I.
Що є більш емоційним і відвертим, ніж танець? Мова тіла, рухів, погляду – заворожує. А коли на сцені талановиті аматори, що вміють створити справжнє шоу!.. Радісні миті глядачам подарували переможці у номінації “Танцювальне мистецтво”: Дмитро Бігас (ф-т журналістики) – лауреат III ступеня, Анжела Косарева (ф-т іноземних мов) – II, Христина Яремчук – I.

Переможці у номінації “Театральне мистецтво (театральна вистава)”

На завершення XIV фестивалю “Таланти Франкового університету” Марта Малишняк виконала ліричну пісню “Je suis malade” (“Я хвора”), зворушивши присутніх змістом композиції та манерою співу. На такій ноті завершився гала-концерт, який уміло і креативно організував Центр культури та дозвілля “Лис Микита”. Щиро вітаємо переможців фестивалю, а інших учасників закликаємо не засмучуватися, адже наступного року вони зможуть знову виявити свій творчий потенціал. Організатори фестивалю висловлюють подяку ректоратові, Інституту післядипломної освіти ЛНУ ім. Івана Франка, Профкому викладачів та співробітників Університету, Студактиву та Музею історії Університету.

Інна Березніцька,
Студентська інформаційна мережа
Фото надав Центр культури та дозвілля “Лис Микита”

Категорія: №5, травень 2010 р.