Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Чи є шанс на швидку інтеграцію в ЄС і НАТО?

12 травня, в ауд. 205 факультету міжнародних відносин (вул. Січових Стрільців, 19), відбувся круглий стіл “Перспективи європейської та євроатлантичної інтеграції України в контексті нових політичних реалій”.
Попри те, що шанс на швидку інтеграцію в ЄС і НАТО, який з’явився в України у 2005 році, упущено, частина українського суспільства надалі пов’язує майбутнє своєї держави з цими структурами. Наскільки виправданим є їхній оптимізм? Які реальні перспективи євроатлантичної та європейської інтеграції, зокрема крізь призму нової українсько-російської угоди про продовження терміну базування в Криму Чорноморського флоту РФ до 2042 року? Як будуватиме Україна свою стратегію відносин у трикутнику Росія – ЄС – НАТО?
Ці та інші питання обговорили Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ґжеґож Опалінські, військовий аташе Литовської Республіки Сіґітус Буткус, директор Центру студій європейської інтеграції (Литовська Республіка) Беатріче Белявців, Почесний Консул Королівства Нідерландів у Львові Богдан Панкевич, декан факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка Маркіян Мальський, а також науковці-експерти, співробітники Інституту європейської інтеграції.

За інформацією
Інституту європейської інтеграції

Категорія: №5, травень 2010 р.