Каменяр: Інформаційно-аналітичний часопис Львівського національного університету імені Івана Франка

Інформація про співробітництво Львівського національного університету імені Івана Франка з Вроцлавським університетом

Міжнародне співробітництво Львівського національного університету імені Івана Франка відбувається на основі договорів з іноземними інституціями. Підписано 13 угод з вищими навчальними закладами Польщі. У 1994 році підписано угоду про співпрацю з Вроцлавським університетом.
Завдяки багаторічній співпраці ЛНУ ім. Івана Франка та Вроцлавського університету, українські й польські науковці проходять стажування, працюють у бібліотеках та архівах, беруть участь у наукових конференціях, семінарах, конгресах, проводять спільні наукові дослідження.
За останні 5 років Львівський національний університет імені Івана Франка відвідували понад 500 співробітників та студентів Вроцлавського університету:
– стажування і наукова робота – 154;
– практика студентів – 137;
– навчання – 21;
– участь в конференціях – 203.
У Вроцлавському університеті перебувала приблизно така сама кількість співробітників і студентів нашого Університету.
Викладачі філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Ніна Станкевич, Любослава Асіїв, Ірина Процик, Олег Белей читають лекції студентам відділення “українська мова і література” Вроцлавського університету.
Обидва університети обмінюються науковими працями, підручниками й іншими бібліотечними матеріалами між Науковою бібліотекою ЛНУ ім. Івана Франка та бібліотекою Вроцлавського університету.
Студенти-полоністи філологічного факультету і студенти факультету культури і мистецтв щороку проходять практику у Вроцлавському університеті, польські студенти – мовно-ознайомчу практику в нашому Університеті. Студенти Вроцлавського університету навчаються на факультетах іноземних мов, міжнародних відносин, філологічному, відповідно до угоди про співпрацю та за стипендією уряду Польщі. Студенти Львівського національного університету імені Івана Франка беруть участь у літній школі Вроцлавського університету, а також навчаються на різних факультетах.
Почесне звання “Doctor honoris causa” Львівського національного університету імені Івана Франка отримали професори Вроцлавського університету Альфред Ян і Тадеуш Глов’як. У листопаді 2009 р. професор Іван Вакарчук отримав звання Почесного доктора Вроцлавського університету.
У 2009 році у Вроцлавському університеті проходили Дні Львівського університету.

Любов Чапляк,
начальник відділу міжнародних зв’язків